Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup'ta bu hafta

Eurocup'ta üçüncü hafta heyecanı...

 

 

 

BANVİT: İlk iki haftada grupta Türk takımları dışında yer alan iki güçlü takıma yenilen Banvit, Pazar günü Efes'i son saniyede Moerman'ın şutuyla yenme başarısını göstermişti. Son şut girmese ve kaybetseler de o maçtaki performansın Banvit için çıkış olduğunu düşünüyorum. Eurocup'ta önümüzdeki dört haftada oynayacakları maçlar Banvit'in gruptaki kaderini belirleyecektir, özellikle bu iki haftadaki Steaua ve Aris maçları Banvit'in kalan haftalarda hangi mücadele içinde olacağını belirleyecektir... Steaua geçen hafta Trabzonspor'u yenip çok da küçümsenmemesi gereken bir rakip olduğunu gösterdi ve gruptan çıkma yarışı içinde 'ben de varım' dedi. Steaua daha çok ilk beşte yer alan tecrübeli yabancılarla etkili olmaya çalışıyor, Banvit'in de aynı şekilde beş oyuncularıyla oynadığını görüyoruz ama sakatların iyileşmeye başlaması ve Tolga-Talat'ın da olumlu katkı vermesi Banvit için sevindirici. Maç Çarşamba 19:45'te.

 

 

 

 

TRABZONSPOR MP: Lig ve Eurocup toplamında sezona beş maçta dört mağlubiyetle giren Trabzonspor, iyi bir kadro oluşturmasına rağmen beklentilerden çok uzak bir tablo çiziyor. Eurocup'ta grubun en zayıf iki takımıyla yaptıkları maçlarda bir galibiyet alabildiler. Çarşamba 18:00'de Buducnost'u ağırlayacaklar... Buducnost sezona müthiş bir giriş yaptı; takımda kalanlar Cook-Sehovic üstüne Dragicevic-Maric de çok iyi uyum yakaladılar, Banvit'in de kötü performansıyla ilk iki (ikincilik daha çok) için avantaj yakaladılar; bu maçı da kazanmaları durumunda grubu ilk üçte bitirmeyi hemen hemen garantileyeceklerdir. 

 

 

 

 

BEŞİKTAŞ SJ: Avtodor felaketinden sonra çabuk kendine gelen Beşiktaş, haftasonu Ankara'da bu sezon ilk kez iyi savunma yaparak Türk Telekom'u geçmişti... Çarşamba 19:00'da PAOK deplasmanında olacaklar. Geçen yıla oranla farklı bir transfer stratejisi ile sezona giren PAOK Avrupa basketbolunun tecrübeli isimleri Vasilieaidis ve Tepic’i transfer etmişti; kadronun geri kalanını Yunan oyuncular oluşturuyor. –gard Hatcher hariç- İki maçları da rekabet içinde geçti, bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldılar. Beşiktaş, Avtodor bozgununu telafi etmek için kazanmalı; kaybederlerse bir anda grupta üç-dört yarışına düşebilirler.

 

 

 

GALATASARAY ODEABANK: Geçen hafta AEK’yı dağıtan Galatasaray, ligde Gaziantep karşısında yine maçın ilk bölümünde farkı açtı ve rahat bir galibiyete gitti. Trabzonspor-Neptunas galibiyetleriyle başladıktan sonra sadece arada Efes’e kaybetmişlerdi… Çarşamba 20:00’deki maçta konuk Hapoel Jerusalem olacak. Hapoel geçtiğimiz sezon da çok iyi bir kadro kurmasına rağmen felaket başlamıştı, ilk turda elenmişlerdi. Bu sene de ilk maçta Novgorod’da dağıldılar. Donta Smith-Eliyahu-Halperin takımda kaldılar. Rowland-Janning-Duncan-D’or bu sezon transfer edildiler. Kağıt üstünde Hapoel’in bu turnuvanın favorilerinden biri olduğunu bile söyleyebilirdik ama anlaşılmaz bir şekilde iki senedir Eurocup’ta kötü durumdalar. Galatasaray ise neredeyse kusursuz başladı; son iki maçtır istim üstünde bir GS izliyoruz. Galatasaray bu maçı kazanması durumunda ilk ikiyi hemen hemen garantilemiş olacak.

 

 

 

 

         

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..