Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup'ta bu hafta

BANVİT: Efes maçındaki performansıyla, işleri yoluna koymaya başladığını gösteren Banvit; Steaua deplasmanında rahat kazanarak Eurocup'taki ilk galibiyetini elde etmişti. Bu maçta, Simmons bildiğimiz Simmons gibi oynadı, Slaughter ve Stephens için de iyi bir maç olduğunu söyleyebiliriz. Haftasonu Gaziantep'i konuk eden Banvit maça fırtına gibi başladı, sonrasında rakibin direnciyle farkı açamadılar ama maç boyunca skorda önde giden Banvit son bölümde daha iyi oynadı. Johnson ve Vidmar'ın öne çıkan isimler olduğunu söyleyebiliriz... Banvit gruptaki Türk takımlarına karşı karşıya getirecek olan maçta Trabzonspor'a konuk olacak. Bu maçı Banvit kazanırsa, grupta Trabzon'la galibiyetleri eşitleyecek ve gruptan çıkma yolunda iki deplasman galibiyetiyle avantaj yakalayacağını söyleyebiliriz. Mağlubiyet durumunda ise dördüncü sıra mücadelesine düşebilirler. Steaua'nun zorlaması zor gözükse de Buducnost'un kadro kalitesini düşünürsek ve ilk haftada Banvit'i yendiğini hatırlarsak Banvit için işler kötü olabilir.

 

 

TRABZONSPOR MP: Bir iyi-bir kötü performansına devam eden Trabzonspor'da Velickovic'in iyileşme sürecinde olması ve takımın daha uyumlu bir performans göstermesinin önümüzdeki aylar adına olumlu sinyaller olduğunu söyleyebiliriz. Bu hafta Banvit'i konuk edecek olan Trabzon maçı kazanması halinde turu aşağı-yukarı garantilemiş olacak, mağlubiyet halinde ise hemen kriz ortamı olmayacaktır ama gelebilecek olan birkaç ekstra yenilgiyle Trabzonspor'un tur şansı zayıflayabilir.

 

 

 

BEŞİKTAŞ SJ: Avtodor felaketinden sonra Dettman'la yollarını ayıran Beşiktaş, Yağızer Uluğ döneminde de yüksek skorlu maçlarını sürdürdü, PAOK deplasmanında farklı galibiyet geldi. Lampe 18s- 15r- 4a, Wolters 27s- 6r- 8a ile muhteşem performanslar sergilediler. Haftasonu da İBB karşısında yüksek skorlu galibiyetlerine devam eden Beşiktaş'ta bu iki maçta da altı oyuncu çift haneli skorlar ürettiler. Beşiktaş, bu hafta Eurocup'ın en zayıf takımlarından biri olan Szolnoki Olaj'ı konuk edecek.

 

 

 

GALATASARAY ODEABANK: Eurocup'a 3/3 ile başlayan GS, ligde de derbi maçta Fenerbahçe karşısında farklı bir galibiyet aldı. Bu haftaki rakip Krasny olacak. Krasny ilk hafta AEK deplasmanında uzatmada kazandıktan sonra Nizhny ve Neptunas maçlarını kaybetti. Skorer oyuncu Mitchell ayrıldı, Jajuan ve Cooper en önemli oyuncular -ki gard Cooper geçen hafta 13s- 8r- 10a ile triple-double kıyısından döndü- Jordan Hamilton ve Guinn de diğer önemli isimler diyebiliriz, dar bir rotasyonları var.

 

 

 

         

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..