Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup’ta hayal kırıklığı

Eurocup sezonunun ilk haftası Türk temsilcileri tarafında hayal kırıklığıyla geçti diyebiliriz, üç temsilcimiz de sezona iç sahada başladılar, sadece bir temsilcimiz galip gelebildi.

 

Banvit 80 -76 Hapoel

 

 

Maçın Hikayesi: Banvit maçta Rowland/Chuck ikilisini kullanmadı, maça Tolga-Mejia-Simmons-Cevher-Dragicevic beşiyle başlayan Banvit ilk bölümde hücumda zorlandı, Mejia’nın birebirleri ve Dragicevic’in pota altından bulduğu sayılar dışında etkin olamayan Banvit dış şutlarda da ilk çeyrekte 0/9 yapınca rakibin gerisine düştü. 17.dakikada skor 22-33 olduktan sonra Maxim Mutaf’ın devreye girmesi ve pota altında da Veremeenko’nun etkili olmasıyla devreyi 33-35 ile geride kapatan Banvit ikinci yarıya Tolga-Cevher yerine Maxim-Berkay’la başladı, 24.dakikada beraberliği yakaladılar ve çeyreği 52-50 ile önde geçtiler. Son çeyreğin başında Şafak Edge’nin de takım liderliğine geçmesiyle skor 62-55 oldu, Hapoel rakibini yakalamayı başardı ama öne geçemedi, son dakikada Mejia’nın çok uzaklardan bulduğu üçlük ve James’in kaçırdığı şut maçın galibini ilan etti.

 

 

İstatistikler: Banvit’te 35 dakika süre alan Sammy Mejia 17s-7r-4a, Vladimir Dragicevic 16s-8r-4a-3b’la oynadılar; maçın en dikkat çekici iki genç yıldızından biri olan Can Maxim Mutaf 8s-4r-4a ve diğeri Şafak Edge 9s-4a ile oynadılar.

 

 

Genel Yorum:  Banvit’te Zoran Lukic neden Rowland/Chuck’ı oynatmadı, bilmiyorum; takım içi gerginlik olabilir veya böylesi bir maçı genç oyuncuların performansını görmek açısından iyi bir sınav olarak görmüş olabilir, Rowland/Chuck’ı Galatasaray maçına saklamış istemiş de olabilir. Sonuç, Banvit için iyi oldu; ilk bölümde çok zorlansalar da ikinci bölümde genç oyuncuların önemli katkılarıyla müthiş bir reaksiyon gösterdiler ve Hapoel gibi güçlü bir takımı geriden gelerek yenmeyi başardılar.

 

 

 

Beşiktaş IF 68 – 70 Union Olimpija

 

 

Maçın Hikayesi: Beşiktaş maça Tunçeri-Lofton-Broekhoff-Jajuan-Hilton beşiyle başladı, ilk bölümde Olimpija’nın sert oyunu maça damga vurdu, Salin’in 3/3’lük dış şut isabeti Olimpija’yı öne taşıdı: 8-17 (9.dk) Beşiktaş ilk yarıda bir türlü aranan seriyi bulamadı, dış şutlar da isabetsiz olunca fark kapanmadı. İkinci yarıda Karacevic’in de etkili olmasıyla Olimpija üçüncü çeyrek sonunda farkı iyice açtı: 36-52 Son çeyreğin başında 37-55 ile maçtaki en büyük farkı yakalayan Olimpija’ya karşı Beşiktaş geç de olsa aradığı seriyi yakaladı, Marinovic’in saçmalamaları ve karşılığında JaJuan’a ek olarak Broekhoff ve Atsür’ün de üçlükleriyle 19-6’lık bir seri yakalayan Beşiktaş farkı kapattı. Bitime 10 saniye kala skor 65-67’ye geldi ama son saniyelerde Olimpija hata yapmadı ve maç 68-70 ile sona erdi.

 

 

İstatistikler: Beşiktaş’ta Jajuan Johnson 20s-8a-5tç ile ilk Avrupa Kupası maçında etkiledi, Lofton 17s-5a ve Broekhoff 12s-7r ile oynadılar; Olimpija’da Marinovic 9s-10a-7tk ile oynadı, Begic 7s-5r-5b ile mücadele etti.  

 

 

Genel Yorum:  Sezona kötü giren Beşiktaş bu maçın da genelinde berbat oynadı, ipleri eline alması beklenen Chris Lofton çok geç uyandı, Kerem Tunçeri de DDoğuş maçının aksine kötü oynayınca fark Olimpija lehine gittikçe açıldı, Beşiktaş kazanması gereken bir maçı kaybetti.

 

 

 

Pınar Karşıyaka 81 – 87 PAOK

 

 

Maçın Hikayesi: Pınar Karşıyaka maçı uzun süre önde götürdü, buna rağmen beklediğimiz darbeyi indirip farkı açamadılar, son dört dakikaya 62-53 ile önde giren Karşıyaka’ya karşı PAOK Amerikalı oyuncularıyla maça tutundu, Dixon’ın serbest atış çizgisinden ¼ atması maçın berabere bitmesine neden oldu: 66-66 İlk uzatmada uzun süre basket olmadı, ilk üç dakikada Pınar Karşıyaka beş, sonraki bir dakikada PAOK dört serbest atış isabeti buldu, bitime 30 saniye kala Carter’ın basket faulü PAOK’u öne geçirdi, Barış Hersek tekrar skoru dengeledi ve ikinci uzatmaya gidildi: 73-73 İkinci uzatma periyodunda, Strawberry’nin hataları ve Diebler-Gabriel’in de oyun dışı kalmış olması Karşıyaka’yı kötü etkiledi, PAOK son bölümde tam 16 sayı buldu ve maçı kazandı.

 

 

İstatistikler: Pınar KSK’da Dixon 25s-4r-6a-2tç-8tk ile oynadı, Palacios 29s-10r ve Diebler 8s-5r-5a ile oynadılar; PAOK’ta Odum 22s-5r-2a ile maça damga vururken Charalampidis de 19s üretti.    

 

 

Genel Yorum:  Sezona müthiş bir başlangıç yapan Karşıyaka’ya  yakışmayan bir yenilgi oldu, PAOK gibi dişlerine göre bir rakiple karşılaşmalarına rağmen farkı açamadılar ikinci uzatma sonunda dar rotasyonun da etkisiyle yenildiler, Strawberry’nin çok kötü bir gününde olması Dixon-Palacios’un çabalarını da boşa çıkardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter.com/arifsahin1

 

www.abcspor.com

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..