Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup'ta yine 3/3

          Eurocup’ta geçen hafta olduğu gibi bu hafta da zafer gecesi yaşadık, Banvit ve Pınar Karşıyaka rahat galibiyetler alırken, Beşiktaş evinde Eurocup’ın en güçlü takımlarından biri olan Khimki’yi devirdi… (Eurocup 3.hafta; http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/10/eurocupta-yine-33.html )

 

 

 

Banvit 81 - 66 Ploiesti

 

 

 Maçın Hikayesi: Maça Rowland-Mejia-Simmons-Berkay-Dragicevic beşiyle başlayan Banvit ilk dakikalarda hücumda etkili olamadı, Ploiesti’nin sert savunmasına karşılık dış şutlar da girmeyince 7.dkda skor 4-13 oldu. Bu bölümde Dee-Rowland eşleşmesinde de Plo’nun çok ağır bastığını not edelim.

 

         İlk çeyrek 9-13 bittikten sonra Banvit tempoyu yükseltti ve yüksek tempolu oyunda Plo dengeyi kuramadı, skorda Chuck’ın da devreye girmesiyle ilk yarı Banvit üstünlüğüyle sona erdi: 33-31

 

         İkinci yarıya iyi başlayan Banvit Tolga&Chuck ikilisine Rowland’ın da katılmasıyla 25.dkda 43-35’i yakaladı.

        

         55-50’den sonra son çeyreğe Flowers’ın dört sayısıyla başlayan Ploiesti Hayes’in basketiyle öne geçti ama karşılığında gelen 18-3’lük Banvit serisiyle bitime 3.30 kala skor 73-59 oldu ve maç farklı Banvit üstünlüğüyle sona erdi.

 

 

 İstatistikler: Banvit’te Simmons 18s-2r-2a, Rowland 15s-4r-3a ve Chuck Davis 11s-9r ile oynadılar, Ploiesti’de Mohammed 18s-8r ile oynadı, Dee Brown 11 asist yaptı ama berbat şut yüzdesiyle takımının maça tutunmasını engelledi.

 

 

 Genel Yorum: Banvit ilk çeyrekte rakibin düşük temposuna karşı zorlandı, Rowland’ın kötü oyunu ve Mejia’nın devreye girememesiyle uzun süre öne geçemediler, ikinci yarıda gardlar devreye girince farkı yarattılar. Simmons mükemmel şut yüzdesiyle çok iyi bir maç çıkardı.

 

 

 

 

 

Ventspils 72 - 81 Pınar Karşıyaka

 

 

 Maçın Hikayesi: Pınar Karşıyaka maça flaş bir giriş yaptı ve ilk iki dakika sonunda 1-6’yı yakaladı, 15-8’lik bir seri yakalayan Ventspils sekizinci dakikada maçtaki son üstünlüğünü yakaladı: 16-14

        

         Farkı 20 sayıya kadar çıkaran Karşıyaka rahatladı ve son çeyrek başında fark tekrar tek hanelere indi. Karşılıklı basketlerle Ventspils farkı kapatamadı, Karşıyaka galibiyete gitti.

 

 

 İstatistikler: Karşıyaka’da Palacios 18s-10r-3a ile double-double yaptı, Gabriel 18s-8r-3b ile şu ana kadarki en iyi performansını sergiledi, Dixon 18s-5r ile 18 sayıya ulaşan diğer isim oldu. Ventspils’de Chatman 13s-5r-5a ile oynadı.

 

 

 Genel Yorum: Karşıyaka üstüste ikinci deplasman galibiyetini alırken fazla zorlanmadı, Strawberry’nin kötü oyununa rağmen diğer dört yabancı takımı galibiyete taşıdı -70 sayı dört yabancıdan geldi- Ventspils iyi bir şut gününde olmasına rağmen maça tutunamadı.

 

 

 

 

 

 

Beşiktaş IF 66 – 64 Khimki

 

 

 Maçın Hikayesi: Maça Atsür-Holland-Broekhoff-Jajuan-Muhammed beşiyle başlayan Beşiktaş beşinci dakikada 10-7 ile öne geçti, çeyreğin kalanı karşılıklı serilerle geçildi, Sheleketo’nun sayılarıyla-Rice’ın ve Koponen’in de katkılarıyla Khimki ilk çeyreği önde bitirdi: 21-27

 

         İkinci çeyreğin başında farkı kapatmaya başlayan Beşiktaş 16.dkda tekrar öne geçti ama Khimki devrenin son dakikalarında yine gardlarıyla etkili oldu, devre 39-43 bitti.

 

        

         Üçüncü çeyreğin tamamı 4-7 sayı farkı arasında geçti ve son çeyreğe girilirken skor 53-58’di, son çeyrekte Beşiktaş müthiş oynadı diyebiliriz, 4.5 dakika boyunca sayı olmadıktan sonra 4-0’la Beşiktaş farkı kapattı, bitime 3.30 kala öne geçen Beşiktaş karşısında Khimki gardlarıyla etkili olmaya çalıştı ama öne geçemediler, Lofton farkı açacak şutu kaçırdı, Rice turnikeyi atamadı, Atsür 0/2 serbest atış attı ve Monia maçın son saniyesindeki üçlüğü atamadı, maç böyle sona erdi.

  

  

 

 İstatistikler: Beşiktaş’ta kenardan gelen Hilton Armstrong sezonun en iyi performansını verdi, 13s-5r ile müthişti, son çeyrekte çok iyi savunma yaptı. Holland 13s-4r’lik performans verdi, Khimki’nin savunma dengesini bozdu, en az dört kez potaya gittiği faul çıkarttığı pozisyonlar oldu, Brokehoff 10s-9r ile oynadı, kenardan gelen Lofton 12s-3r-4a ile oynadı.

 

         Khimki’de Tyrese Rice 14s-8a ile oynarken Koponen de 14 sayı üretti, pota altı oyuncularından fazla katkı alamadılar.

 

 

 Genel Yorum: Eurocup’ta haftanın en heyecanlı maçı oldu, Beşiktaş’ın turnuvanın en iyi kadrolarından birine sahip olan Khimki’yi devirmesi hem takıma moral oldu, hem oyuncuların özgüvenini arttırdı, önemli bir mesaj maçı olduğunu da unutmayalım. Beşiktaş son çeyreğin sekiz dakikasını müthiş oynadıktan sonra son iki dakikada adeta iki takım da ‘ben istemem, sen kazan’ moduna girdiler ama son gülen evsahibi oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..