Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup ve Eurochallenge’da bu hafta

                (TBL 7-notlar http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/11/turkiye-basketbol-ligi-7hafta-notlar.html)

               

                (Eurocup7  http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/11/eurocupta-yedinci-hafta.html)

 

 

                Bu haftanın programı…

 

 

EUROCUP

 

 

 

                                Çarşamba 19:00 Banvit-Partizan: Eurocup’ta klasik olarak beş maçı da geriden gelerek kazanan Banvit koç Lukic ve tecrübeli oyuncularla mükemmel bir uyum yakalamış durumda. Partizan ilk maçtan bu yana toparlanma eğiliminde olsa da, istedikleri sonuçları elde edemediler; son üç mağlubiyetlerini de tek haneli farklarla aldılar. Bu maç öncesi, iki takım da rahat bir konumdalar. Banvit grubu ilk ikide bitirecek, Partizan da Avrupa’ya veda edecek, bu maçta muhtemelen genç oyuncuları uzun sürelerde izleme imkanı bulacağız. Partizan zaten genel olarak çok genç bir takım, tecrübeli Milan Macvan takımın istatistik lideri olsa takımı galibiyetlere taşıyamadı. Edo Muric muhteşem bir çıkış yakaladı, ‘94lü uzunlar Gagic-Milutinov iyi sayılabilecek performanslar sergiliyorlar. ‘97li Marinkovic son maçlarda etkileyici şut performansları sergilese de kararlarında sıkıntı yaşayabiliyor… Banvit haftasonu Eskişehir’i son çeyrekte geçti, Partizan ise Cibona’yı yenmeyi başardı.

 

 

Çarşamba 19:45 Beşiktaş IF-Zenit St.Petersburg: İlk yarıdaki Zenit-Beşiktaş maçı Beşiktaş’ın çıkışa geçtiği maç oldu, arka arkaya beş maç kazanan Beşiktaş gruptan ilk ikide çıkmayı garantiledi, zaman zaman istenilen performansı sergilemeseler de Lofton önderliğinde galibiyetleri seriye bağladılar… Zenit gruba kötü başlamasına rağmen son iki maçında evinde galibiyetler aldı ve Union Olimpija’nın Begic’i de gönderip oldukça kötü oynamasıyla tur için şanslarını yükselttiler. Zenit kadroda sadece dört yabancı bulunduruyor, Kulagin dışında tamamen bu dört yabancıyla etkili olduklarını söyleyebiliriz. Amerika pasaportlu gardlardan Hodge son iki maçta mükemmel oynuyor, 22.5s- 6.5a ortalamalarıyla takımın lideri, diğer gard Cameron kenardan gelip katkı sağlıyor, Kanadalı Kyle Landry zaten yıllardır takımın en önemli oyuncularından biri ve son olarak Sırp pivot Borovnjak özellikle Khimki karşısındaki mükemmel oyunuyla yıldızlaşmıştı. Bu maç Beşiktaş’ın gruptaki yeri için çok önemli olmasa da, Zenit için çok önemli olacak. Rus temsilcisi, bu haftaki sonuçlara göre Olimpija’yı yakalayabilir, tur için evlerinde oynayacakları Olimpija maçı final olacak ama bu hafta gelebilecek bir galibiyet takımın özgüvenini arttıracak… İki takım da haftasonunu deplasman maçlarında yenilgiyle kapattı.

 

Çarşamba 20:00 Pınar Karşıyaka-Buducnost: Pınar Karşıyaka gruptan muhtemelen çıktı ama son maçlarda olabilecek bir sürprize kapıyı kapatmak için bu hafta Buducnost’u, haftaya da Ventspils’i yenmeleri gerekiyor. İki takım arasındaki ilk maçta Pınar Karşıyaka zor da olsa galip gelmişti. Buducnost kağıt üstünde ortalamanın üstünde bir kadroya sahip ama kenardan katkı alamıyorlar ve ilk beş oyuncularını fazla dinlendiremiyorlar. Geçen hafta tam 16 asist yaparak Eurocup rekoru kıran Omar Cook, bu asistlerini çoğunlukla uzunlar Dasic-Planinic’e yapıyor. Takımın en skorer isimlerinden biri de Reynolds, iki haftadır oynamıyordu ama haftasonu oynadı. Capin-Sehovic-Sheehey de takımdaki diğer önemli isimler… Pınar Karşıyaka hafta sonunda Türk Telekom’u son çeyrekte yendi, Buducnost ise evinde Olimpija’yı çok rahat geçti.

 

 

 

                 

 

 

EUROCHALLENGE

 

 

                Eurochallenge’da anlamlandıramadığım bir fikstürle, bütün maçlar gelecek hafta oynanacak; Minsk-Uşak maçı ise bu hafta oynanacak.

Gruptaki ilk maç 78-59 Uşak üstünlüğüyle bitmişti. Minsk için diğer maçlarda da galibiyet gelmedi, tecrübeli sayılabilecek kadrolarına rağmen dibe vurdular ve tura veda ettiler. Uşak ise Siualai ve Enisey’le beraber 2 galibiyette, bu üç takımın Minsk’le yapacağı maçlar büyük öneme sahip.

 

                Uşak son lig maçında görüleceği üzere ligi biraz geri plana itti ve bu maça konsantre oldu, normal bir lig maçında Torku’dan 86 sayı yemeleri oldukça garip olurdu, bunu konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum… Minsk takımı kısa sayılır, takımın tek ciddi uzunu 2.05 boyundaki Rashaun Freeman. Branko Mirkovic-Alex Gordon-Aleks Kudratsau ile tanıdık ve tecrübeli kısa oyuncuları olan takım Eurochallenge’ın en az ribaund alan takımlarından biri ve özellikle pota altında çok zorlanıyorlar.

 

                Uşak Sportif’in bu maçı kazanıp, gruptan çıkma yolunda avantaj kazanacağına inanıyorum…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..