Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup ve Eurochallenge’da haftanın sonuçları

              Avrupa basketbolunda Euroleague’den sonra gelen iki turnuvada temsilcilerimiz maçlarına çıktılar. Eurocup’ta takımlarımız rövanş karşılaşmalarına çıkarken, Eurochallenge’da ise çeyrek final serisinin ilk maçında Royal Halı Gaziantep sahaya çıktı.

           

 

 

           

Nizhny Novgorod 95 – 71 Beşiktaş Integral Forex  

 

            İlk maçı 88-71 ile kazanan Beşiktaş 16 sayılık bir yenilgi halinde bile tur atlayacaktı ama o farkı da koruyamayarak tarihi bir yenilgi aldılar.

           

            Nizhny maça 9-0’la başladı. Bu seriyi sürdürürken iyi savunma yapmalarının yanında Beşiktaş’ın 0/8 şut isabetiyle başlaması da etkili oldu. Tempo oldukça düştü ve ilk çeyrek 15-8 ile bitti. Beşiktaş ilk çeyrekte tam 9 tane üçlük kaçırdı.

 

            İkinci çeyreğin ortalarından itibaren Beşiktaş oyunu dengeledi. Devre sonunda ise Rochestie ve arkadaşları gaza bastılar ve soyunma odasına 41-33 ile gidildi.

 

            Üçüncü çeyreğe Brezec’in pota altındaki üstünlüğünü kullanarak giren Nizhny 27. dakikada farkı 19 sayıya kadar çıkardı. (57-38) Arkasından iki takım karşılıklı seriler yakaladılar ve son bölüme 65-49’la girildi.

 

            35. dakikada 82-61’le farkı ilk kez 20 sayının üstüne çıkaran Nizhny karşısında Buckman-Lofton-Broekhoff takımı ayakta tutmaya çalıştılar ama son iki dakikada Taylor Rochestie-Semen Antonov’un etkili oyunlarıyla Rus ekibi çeyrek finalist oldu.

 

            Nizhny’de maçın yıldızları Taylor Rochestie ve Vadin Panin oldular. Geçen hafta takımının ayakta kalan tek ismi olan Taylor Rochestie 23 sayı-2 ribaund-7 asist-1 top çalma-0 top kaybıyla oynadı. Vadin Panin faul problemine girmesi nedeniyle az süre aldı ama 23 sayı-9 ribaund-3 asistle çok başarılı bir maç çıkardı. Antonov 13 sayı-7 ribaund-4 asist-2 blokla oynadı. Brezec kısa sürede 14 sayı üretti ama daha da önemlisi Buckman-Iverson ikilisinin faul problemine girmelerine neden oldu.

 

            Beşiktaş’ta en skorer oyuncu 22 sayı üreten Lofton oldu. Skor üretirken oyunun başka alanlarında katkı vermedi. Brad Buckman kısa süre oyunda kaldı ve 15 sayı-3 ribaundla oynadı. Maçın en ilginç adamı Doron Perkins oldu. 5 sayı-9 ribaund-5 asist-3 top çalma-0 top kaybı istatistikleriyle iyi bir maç çıkardı ama kullandığı 12 atışın 11’ini kaçırması belki de çeyrek finale mal oldu.

 

            Nizhny Novgord 14/22’yle üçlük atarken, Beşiktaş 9/31’la sezonun en kötü üçlük yüzdesiyle oynadı.

 

           

 

 

TED Ankara Kolejliler 72 – 60 Khimik Yuzhne   

 

           Maça iki takım da iyi savunmayla başladıktan sonra öne fırlayan takım Khimik oldu. İlk altı dakikayı 4-13 ile önde geçen Khimik karşısında temsilcimiz farkı kapattı ama Khimik dokuzuncu dakikada farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve çeyreği de 13-20 ile önde tamamladı. Bu bölümde Jamal Shuler Khimik’i sürükledi.

 

           İkinci çeyreğe de 1-7’lik seriyle giren ve farkı 13 sayıya kadar çıkaran Khimik karşısında temsilcimiz 11-0’lık seriyle farkı kapattı, öne geçme şansını değerlendiremedi ama soyunma odasına 34-35 ile dengede gitti. İkinci çeyrekte Golubovic-Tucker’ın devreye girmesi, Berent Kavaklıoğlu’nun da savunmada rakibin oyun kurmasını engellemesi önemli oldu.

 

            İkinci yarıya iyi başlayan TED Ankara 24. dakikada ilk kez öne geçti ve 26.dakikada da farkı çift hanelere taşıdı: 49-39. Bu çeyreğin yıldızı şüphesiz ki Kristaps Valters oldu. TED Ankara son çeyreğe 57-45 ile önde girdi.

 

              Son bölümde dış şutlardaki isabetlerle temsilcimiz farkı iyice açtı: 64-45 Son beş dakikaya girilirken fark 12 sayıya indi. Son dakikalarda atılan karşılıklı basketlerle TED Ankara Kolejliler çeyrek finalist oldu. Çeyrek finaldeki rakipleri ise turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Unics Kazan olacak.

 

         Maçın en skorer oyuncusu Eurocup’ın sayı kralı Vladimir Golubovic oldu. 23 sayı-14 ribaundluk performansıyla beklentileri fazlasıyla karşıladı. Maçın tamamında sahada kalan Clay Tucker 18 sayı-7 asistlik performans sağladı. Plisnic 8-5-5, Valters 6-3-5 ve Rasic 7-3-4’le maçı tamamladılar.

 

            Khimik’te Romeo Travis 14 sayı üretebildi. Khimik 4/19 üçlük isabetiyle oynadı.

             

 

           

Royal Halı Gaziantep BŞB 59 – 58 Tsmoki-Minsk

 

            Skordan da anlaşılacağı üzere, çeyrek final serisinin ilk maçı beklenenin üzerinde bir mücadeleye sahne oldu. Turnuvanın favorilerinden biri olarak gözüken Gaziantep BŞB neredeyse tamamını geride götürdüğü maçı son 44 saniyede kazandı.

 

            Temsilcimiz Serkan Erdoğan’ın yokluğunda Barış Ermiş-Domen Lorbek-Koivisto-Murat Göktaş-Borovnjak beşiyle maça çıktı. İlk dört dakikada 3-11’lik skorla geriye düşen Gaziantep toparlanamadı ve 16. dakikada 12-32 ile fark 20 sayıya kadar çıktı. Bu dakikadan sonra yavaş yavaş toparlanan Gaziantep son bölüme de 10 sayı geride girdi. Son bölümdeki inanılmaz savunma gayretiyle Eurochallenge’ın en skorer takımına 7 dakika boyunca sadece 3 sayı şansı verdiler ve maçın bitimine1:20 kala skoru dengelediler. Maçın bitimine 44 saniye kala Barış Ermiş’in üçlüğüyle Gaziantep maçta ilk kez öne geçti ve son bölümlerde hata yapmayarak seride durumu 1-0 yaptı.

 

            Kısaca formatı da hatırlatalım; çeyrek finallerin formatı Eurocup gibi değil, Euroleague gibi. Perşembe günü oynanacak maçı Gaziantep BŞB kazanırsa final-four’a gidecek, aksi durumda Salı günü Gaziantep’te serinin final maçı oynanacak.

 

            Gaziantep’te maçın yıldızları Barış Ermiş-Oliver Stevic oldu. Ermiş maça çok kötü başlamasına rağmen toparlandı ve galibiyeti getirdi. 13 sayı-7 asist-4 top çalma-0 top kaybıyla oynadı. Oliver Stevic 8 sayı-16 ribaund, Domen Lorbek 15 sayı-3 ribaund, JR Bremer 6 sayı-3 ribaund-4 asist-2 top çalmayla oynadılar. Can Uğur Öğüt 3 sayı-2 ribaundla oynadı ama maçın gizli kahramanı oldu. Son çeyrekte Branko Mirkovic (19 sayı-3 asist) tamamen kilitledi ve rakibin hücum organizasyonu yapmasını engelledi.

 

            Gaziantep bu maçta ‘turnuvanın favorisi’ görünümünden uzaktı ama bu tip maçlarda önemli olan performans değil galibiyettir. 21 sayı geriden gelip maç kazanmak da yabana atılacak bir olay değil.

 

 

 

 

 

 

 

Arif ŞAHİN

 

sahinarif88@hotmail.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..