Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague 1.Hafta Değerlendirmesi

Turkish Airlines Euroleague’de ilk haftayı geride bıraktık, dört grubu ve genel olarak göze batanları değerlendirelim…

 

 

A Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Efes, Unics karşısında zorlu bir sınava çıktı, ilk yarıyı mükemmel oynasalar da ikinci yarıda gittikçe kötü oynadılar, son dakikalarda Draper'ın şutları girmese kriz olması muhtemeldi... Real Madrid beklenenin aksine Zalgiris karşısında zorlandı, ilk yarıyı geride kapatan RMD ikinci yarıda takım oyunuyla üstünlüğü yakaladı, 48 sayı atarak maçı kazandılar... Euroleague tarihindeki ilk maçlarına çıkan iki takımın mücadelesi yüksek tempoda geçti, maçın başında 7-22'yi yakalayan Sassari karşısında Nizhny yeni transferleriyle etkili oldu ve maçı kazanmayı başardı.

 

 

B Grubu: Türk temsilcisinin olmadığı grupta üç maç da farklı bitti. Unicaja Malaga'nın Cedevita deplasmanındaki galibiyeti ve Maccabi'nin Limoges galibiyeti benim için normal ama CSKA'nın Alba'yı çok farklı geçmesi benim için beklenmeyen bir sonuçtu. CSKA tüm çeyrekleri önde geçti ve altı oyuncusundan çift haneli skorlarda katkılar almayı başardı.

 

 

C Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, ilk hafta maçında ikinci yarıda çok zorlandı ama Milano karşısında son iki dakikadaki performansıyla galip geldi. Panathinaikos ve Barcelona zaman zaman zorlansalar da kendi sahalarında Turow ve Bayern'i geçerek iyi başladılar.

 

 

D Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital çok kötü bir ilk hafta maçı oynadı. Kızılyıldız’da Marcus Williams’ın dengeli ve akılcı oyunu dengeleri bozdu, Galatasaray maç boyunca sadece birkaç dakika iyi oynadı ve 12.dakikadan itibaren oyuncular ‘bitse de gitsek’ moduna girdiler, ilk haftaki yenilgi kabullenilebilir ama bu derece kötü, çaresiz oyun kabul edilemez. Üstelik, karşısında çaresiz kalınan takım Kızılyıldız, Olympiakos falan değil. GS’ın sonraki maçlarda ciddi bir reaksiyon göstermesini umut ediyorum diyelim… Haftanın maçı Valencia-Olympiakos arasındaydı, büyük bölümü müthiş çekişme içinde geçti, son bölümde Sloukas serbest atış çizgisinden başarılı olmasının yanında, arada bir de hücum ribaundu alarak takımına maçı kazandırdı. Valencia geçtiğimiz sezon olduğu gibi, takım oyununa dayalı, fizikselliği üst seviyede tutan bir oyun oynuyor, Olympiakos koç sorununa rağmen Spanoulis’in önderliğinde iyi giriş yaptı… Euroleague’in açılış maçında Laboral, zayıf Neptunas’ı ikinci yarıdaki performansıyla geçti. Laboral Kutxa çok etkileyici değildi, -özellikle ilk yarıda- ama kalite olarak üstün oldukları rakipleri tecrübe faktörüyle rahat geçtiler.

 

 

Haftanın takımı: CSKA Moskova haftanın en öne çıkan takımı oldu, Alba deplasmanında favoriydiler ama bu kadar rahat kazanmaları sürpriz oldu, maç boyunca Alba'nın dönüş yapmasını engellediler ve rahat kazandılar. Anadolu Efes ilk yarı performansını, Fenerbahçe Ülker de ilk beş dakika performansını maç geneline yayabilseler haftanın en iyi takımları olabilirlerdi.

 

 

Haftanın sürprizi: Kızılyıldız'ın galibiyeti kağıt üstünde haftanın sürprizi oldu, Kızılyıldız-Galatasaray maçının çekişmeli geçmesi bekleniyordu ama Kızılyıldız'ın 12.dakikadan itibaren maçı domine etmesi ve oyun olarak rakibini ezmesi hiç beklenmiyordu.

 

 

Haftanın maçları: İlk hafta çekişmeli maçlar açısından zengindi diyebiliriz. Nizhny-Sassari, FB Ülker-Milano, Barcelona-Bayern, Valencia-Olympiakos sadece bir pozisyon farkla biten ve büyük çekişme içinde geçen maçlar oldular.

 

 

Haftanın geri dönüşü: İki geri dönüş de A Grubu'nda oldu, Real Madrid'in Zalgiris karşısındaki dönüşü son derece normaldi ama Nizhny'nin Sassari'ye karşı maçın başında 15 sayı farkla geriye düşmesi ve geri gelip maçı kazanması beklenmiyordu.

 

 

Haftanın tecrübeli yıldızları: Vassilis Spanoulis çekişmeli geçen maçta fark yaratan oyuncuydu, 21s-2r-5a ile yıldızlaştı, Milos Teodosic Berlin'de takımını taşıdı 15s-8r-5a-2tç ile oynadı. Yeni takımlarında Jeremy Pargo 20s-3r-9a ve Tarence Kinsey 17s-7r-4a-2tç ile oynadılar. Heurtel'in 13s-10a-4tç'si ve Marcus Williams'ın 15s-4r-7a'i de not etmeye değer performanslar.

 

 

Kariyer performansları: Kızılyıldız'ın dev pivotu Boban Marjanovic'in 22s-10r-2b'lık muhteşem performansı haftanın en iyi performansıydı, Draper'ın da 16s-4a-3tç'lik performansı kariyerinin en iyi performansı oldu. Mardy Collins de Turow kaybetmesine rağmen 23s-9r-5a ile müthiş bir performansa imza attı.

 

 

Haftanın genci: Panathinaikos'un genç gardı Nikos Pappas 16s-5r-2a ile göz doldurdu, Euroleague'deki ilk maçına -geç de olsa- çıkan Gustova Ayon da 10s-6r-4a-4tç ile başarılı bir performans sergiledi.

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..