Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de 10.Hafta

                Euroleague’de sona yaklaşmaya devam ediyoruz...

 

 

 

E GRUBU

 

 

 

                Perşembe 20:00 Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız: İlk tur grubundaki maç öncesi yaşananları  hatırlıyoruz, iki takımı adeta ‘düşman’ yapan bir maç olmuştu. Saha dışındaki olaylar bir kenara, sahada mütiş bir maç izlemiştik, son bölümde Galatasaray’ın müthiş dönüşü ve Erceg’in orta sahadan attığı üçlükle uzayan maç sonrasında ikinci uzatmada GS kazanmıştı. Bu maç öncesi iki takım da Top16’e havlu atmış durumdalar, ikişer galibiyetle grubun dibinde yer alıyorlar. Buna karşılık, iki takımın da bu maçı kazanmayı ne kadar çok istediğini tahmin ediyoruz. Kızılyıldız geçen hafta Maccabi’yi yenerek gücünü tekrar göstermiş oldu. GS ise maddi krizle beraber düşüşte, geçen hafta Real Madrid karşısında tarihi bir farkla yenildiler.

               

 

 

                Diğer Maçlar: Real Madrid-Alba Berlin maçında ev sahibi kesin favori… Zalgiris geçen hafta Berlin’de kazansaydı bu haftaki Panathinaikos maçı gruptan çıkmak adına çok kritik olacaktı… Muhtemelen grup ikincisini belirleyecek olan maçta ise Barcelona, Maccabi’yi konuk ediyor. Kazanan takım bir galibiyet farkla öne geçecek ve ilk maçta Maccabi sadece 2 sayı farkla kazandığı için, kazanacak olan takımın muhtemelen ikili averajda da öne geçeceğini söyleyebiliriz.

 

 

 

 

 

 

F GRUBU

 

 

 

 

                 Cuma 19:00 CSKA Moskova - Anadolu Efes:  CSKA her zamanki gibi Euroleague'in en iyi takımlarından biri, bu sezon Moskova'da oynadıkları 10 maçta sadece iki kez zorlandılar; Nizhny maçını uzatmada kazandılar, Fenerbahçe Ülker maçını ise kaybettiler ve ikili averajda da Fenerbahçe Ülker'in gerisine düştüler. Olympiakos-Fenerbahçe Ülker arasında grubu ilk ikide bitirmeye çalıştıkları için hata yapma lüksleri yok. CSKA geçen hafta Laboral'i geriden gelerek yendi, Kirilenko takıma daha fazla uyum sağlarken, bence daha önemlisi, Viktor Khryapa çok az da olsa süre alabildi ve bu hafta daha fazla süre alması bekleniyor... Temsilcimize dönelim; son üç maçta tek haneli farkla kalsalar da üç kritik maçı kaybettiler ve ilk iki hesapları yapılırken, çeyrek finale kalamama durumuna geldiler. Geçen hafta Malaga deplasmanında Toolson'ın son saniye üçlüğüyle kaybeden Efes rakiplerinin de kaybetmesiyle dördüncü sırayı korudu ama Laboral'le puanlar eşit (ikili averajda Efes önde) Efes'in bundan sonra kalan iki deplasmanı da Olympiakos ve Fenerbahçe Ülker deplasmanları. CSKA-Efes son altı sezonda dört kez aynı gruba düştüler, Moskova'daki maçların sadece biri tek haneli farkla biterken, diğer üç maçı CSKA 20 sayının üstündeki farkla kazandı.

 

 

 

Cuma 21:45 Olympiakos - Fenerbahçe Ülker: Grubun zirvesini belirleyecek olan maçlardan ilki Pire'de oynanacak. Bu maç öncesi Olympiakos 8, Fenerbahçe Ülker 7 galibiyetteler. İstanbul'daki ilk maçı Yunan temsilcisi 6 sayı farkla kazanmıştı.  Fenerbahçe Ülker Moskova’da kazandıktan sonra iyice morallendi ve özgüveni arttı, Olympiakos malum V-Span faktörünü de düşünürsek bu tip kritik maçlarda hata yapmıyor, saha avantajı da çok önemli olduğu için bu maça ekstra motive olacaklardır. Fenerbahçe Ülker Ocak 2011’de Olympiakos’u deplasmanda yenmeyi başarmıştı. Moskova’daki galibiyet düşünülürse ‘’Neden olmasın?’’ diyoruz.

               

 

 

                Diğer Maçlar: Nizhny-Laboral maçında Laboral’in alabileceği bir deplasman galibiyeti dördüncülük yolunda onları avantajlı konuma geçirebilir ama Nizhny de sezona burada nokta koymak istemeyecektir, şansları düşük ama bu hafta alabilecekleri bir galibiyetle farkı bir galibiyete indirebilirler… Haftanın diğer maçında da EA7 Milano, Unicaja Malaga’yı ağırlayacak. Bu iki takım da 2’şer galibiyetteler ama özellikle Malaga son ana kadar turu kovalamak için çok kararlı gözüküyor, Nizhny gibi işleri zor ama imkansız değil.

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..