Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de 11.Hafta

                Euroleague’de son dört haftaya geldik…

 





E GRUBU

 

 

 

 

                Perşembe 22:00 Alba Berlin - Galatasaray Liv Hospital: Zalgiris’in Panathinaikos’u yenmesiyle tur için umutlarını arttıran Alba Berlin, şansı düşük olsa da Panathinaikos’u sonlara kadar zorlayacak; bunun için de öncelikle Galatasaray’ı yenmek isteyecekler. Alba’da Redding-Renfroe-King-Banic-McLean-Radosevic kilit isimler; İsmet Akpınar da geçen hafta Madrid deplasmanında iyi bir sınav verdi… Galatasaray Liv Hospital, maddi sıkıntılara rağmen ligde iki derbi galibiyeti almayı başardı ama Euroleague’de iki ağır mağlubiyet geldi. Grubun sonunda yer alan GS’ın grubu burada bitirmesi şaşırtıcı olmaz…

               

 

 

                Diğer Maçlar: 

 

 

         _ Grupta haftanın maçı Panathinaikos ile Real Madrid arasında oynanacak. Real Madrid gruptan çıkmayı garantiledi ve lider bitirme yolunda da çok avantajlı. Pana’ ise Zalgiris deplasmanındaki yenilgi telafi etmek isteyecek, ayrıca bu maç Panathinaikos’un çeyrek final öncesi son kez bir Euroleague deviyle oynayacağı maç, özgüven açısından önemli…

        

 

         _ İkinciliği ele geçiren Barcelona, Kızılyıldız deplasmanında… Son iki maçını kazanan Kızılyıldız içerde bu maçı da kazanmak isteyecek. Barcelona ise avantajını korumak için fazla hata yapma lüksüne sahip değil.

        

 

         _ Geçen hafta Pana’yı deviren Zalgiris bu hafta Maccabi deplasmanına gidiyor. Maccabi ikincilik iddiasını sürdürmek için mutlaka kazanmak zorunda, Zalgiris ise Alba gibi Pana’yı bir galibiyet farkla geriden takip ediyor.

 

 







 

F GRUBU

 

 

 

 

          Perşembe 20:00 Anadolu Efes – Nizhny Novgorod:  Efes’in kaybetme lüksü bitti. Dört haftadır üstüste kaybeden Efes, Laboral başta olmak üzere gerideki takımlar istikrarsız sonuçlar aldıkları için dördüncü sırayı korudu. Bu hafta ise tersine kritik bir maç var ve bu maçın telafisi çok zor. Efes ile Nizhny bu sezon dördüncü ve son kez karşılaşacaklar. İlk tur grubunda İstanbul’da oynanan maçı Nizhny kazanmıştı. Nizhny’de Kinsey oynamayacak, ligde TED’e kaybeden Efes’te konsantrasyon bu maçta diye düşünüyorum.

 





Cuma 20:00 Fenerbahçe Ülker – EA7 Milan: Deplasman zaferleri alarak grubun zirvesine çıkan Fenerbahçe Ülker şimdi koltuğu sağlama almak için hata yapmamalı, Milano da geçen hafta kazandı ve dördüncü sıra mücadelesine dahil oldu, Fenerbahçe Ülker ile Milan da Efes-Nizhny gibi bu seneki dördüncü maçlarına çıkıyorlar; bundan önceki üç maçı da Fenerbahçe Ülker kazanmıştı.

               

 



 

                Diğer Maçlar: 

 

 

 

         _ CSKA Moskova, Unicaja Malaga ile deplasmanda karşılaşacak. Malaga grubun dibine indi ve gruptan çıkmaları epeyce zor, CSKA turladı ama grubu ilk ikide bitirebilmek için her maç önemli.

 

        

 

         _ Laboral, Spanoulis’siz Olympiakos’u konuk ediyor. Laboral dördüncülük yarışında öne geçmek istiyor, Olympiakos da son haftalar öncesi zirveye tutunmak…

 

 

 





 



sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..