Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de bu hafta

Turkish Airlines Euroleague’de 4. hafta maçları 7-8 Kasım 2013 tarihlerinde oynanıyor.

 

                Anadolu Efes-Zalgiris Kaunas

 

                Bu iki takım geçen sezon dört kez karşılaşmışlardı ve İstanbul’daki iki maç bir ona, bir buna şeklinde geçmişti. Bu sezon iki takımın da geçen sezondan zayıf olduğunu söyleyebiliriz.

                Anadolu Efes’te giden isimler yerine Avrupa’da tecrübeli isimler monte edildi. Sezon başlamadan hemen önce Kerem Gönlüm’ün sakatlanması takım için kötü oldu. Buna rağmen, ilk iki maçta EA7 Milano ve Strasbourg’u yenmeyi başardılar, üçüncü maçta ise Brose karşısında son saniye basketiyle kaybettiler.

                Zalgiris de bu yıl küçülmeye gitti. Kuzminskas-Lavrinovic-Lafayette-Popovic gibi isimler takımdan ayrılırken Euroleague tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Sarunas Jasikevicius takıma katıldı. İlk iki maçı kaybettikten sonra geçen hafta Strasbourg’u geçtiler. Strasbourg maçından önce eski Anadolu  Efes koçu Ilias Zouros’un görevine son verildi ve daha önce Efes Pilsen forması da giyen Stombergas getirildi. Zalgiris takımın en önemli özelliği 15 kişilik kadrosunun 12’sini Litvanyalı oyuncuların oluşturuyor olması.

 

               

                Zielona Gora-Galatasaray Liv Hospital

 

                Euroleague’in en zayıf ekibi olarak gördüğüm Zielona Gora geçen hafta Montepaschi Siena’yı yenerek benim için büyük bir sürprize neden oldu. Galatasaray ise Malaga deplasmanında ikinci yarıda dağıldı. Şu anda iki takım da 1-2 durumundalar ve bu maçı kazanan takım rahat bir nefes alacak, kaybeden takım ise şansını kalan haftalara bırakmış olacak.

 

               

Partizan-Fenerbahçe Ülker

               

                 Partizan gruptan çıkma mücadelesinde Nanterre’i yendikten sonra deplasmanda Budivelnik Kiev’e kaybetti. Fenerbahçe Ülker ise tartışmasız Euroleague’in en formda takımı.  Euroleague’in en zor deplasmanlarından birine sahip olan Partizan’ın 14 kişilik kadrosunda 9 Sırp, 3 Fransız ve eski Fenerbahçe Ülker/Anadolu Efes oyuncusu Tarence Kinsey ile Letonyalı Davis Bertans var.  

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..