Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de bu hafta

Euroleague’de mücadele ikinci hafta maçlarıyla devam ediyor…

 

 

                                    Perşembe 20:00 Anadolu Efes-EA7 Milano:

 

 

Son üç sezonda Efes dört kez Milan’ı konuk etti ve bu dört maçı da kazanmayı başardı. Efes’in sezona beklendiği üzere fırtına gibi gördüğünü görüyoruz. Pınar Karşıyaka karşısında son saniyede kazanan Efes, Limoges ve Galatasaray deplasmanlarında ise genel olarak rahat oynadı ve iki maçı da farklı kazandı. Cedi Osman’ın sakatlığı sürüyor. –GS maçında Heurtel-Birkan da oynamadılar-  … Milan’a geçecek olursak; geçen seneki hayal kırıklığından sonra Gentile haricinde baştan aşağı yeniledikleri kadro ve yeni koç Repesa ile beraber sezonu açtılar. Çekişmeli geçen ilk maçta Laboral’i devirmeyi başardılar. 

 

 

Diğer Maçlar: Grupta elenmesi muhtemel iki takımın maçında Cedevita, Limoges’u ağırlıyor… Cuma günü ise Laboral’in konuğu Olympiakos.

 

 

 

                                 Perşembe 22:00 Panathinaikos-Pınar Karşıyaka:

 

 

Euroleague C Grubu ilginç sonuçlarla başladı. Grubun ilk iki sıra favorileri Panathinaikos ve Barcelona, Kuban ve Karşıyaka deplasmanlarında kaybettiler. Panathinaikos’un üst sıralara tırmanması için bu maçı kazanması gerekiyor; geçen hafta skor üretmekte sıkıntı çekmediler ama savunmada neredeyse dağıldılar.

 

 

Pınar Karşıyaka ligdeki iki maçında ve Euroleague’deki maçında genel olarak rahattı. Son iki maçlarına bakarsak, ikinci yarının başlamasıyla birlikte fark yarattıklarını görüyoruz. Kenny Gabriel geçen sezondan daha etkili oynuyor, Colton Iverson nokta transferi oldu, Joe Ragland ve Kenan Sipahi iyi bir gard rotasyonu oldular, Kenan Sipahi için müthiş bir sezon başlangıcı oldu diyebiliriz. Justin Carter Barcelona maçından sonra hafta sonu maça çıkmamıştı.

 

 

 

Diğer Maçlar: Cuma günü Zalgiris-Kuban ve Barcelona-Gora maçları oynanacak. Zalgiris-Kuban maçı ilk haftanın galiplerini karşı karşıya getirecek ve zirve yarışı için önemli olabilir. Barcelona’nın Gora karşısında büyük favori olduğu görülüyor.

 

 

 

                                Cuma 21:00 Brose Basket-Darüşşafaka Doğuş:

 

 

İlk maçında Sassari’yi uzatmada deviren Darüşşafaka, bu hafta da gruptan çıkma yolundaki direkt rakiplerinden biriyle karşılaşıyor. Almanya Ligi’nin son şampiyonu Brose, geçen hafta çok da kötü oynamadığı maçta Unicaja Malaga’ya kaybetmişti. Avrupa’da yaş gruplarının en iyi koçlarından ikisi olan Trinchieri ile Mahmuti’yi karşı karşıya getirecek olan maçın çok keyifli geçmesi muhtemel.

 

 

Diğer Maçlar: Perşembe akşamı Maccabi ile Unicaja Malaga haftanın heyecan verici geçmesi muhtemel maçlarından birine çıkacaklar. Cuma akşamı oynanacak olan diğer maçta ise Sassari’nin konuğu CSKA Moskova.

 

 

 

                                               Cuma 21:45 Strasbourg-Fenerbahçe

 

 

 

Geçtiğimiz hafta Bayern Münih’i sürekli çekişmeli geçen maçın sonunda yenen Fenerbahçe, bu hafta Fransa’ya gidiyor. Strasbourg geçen hafta Kızılyıldız karşısında hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilemişti ve maça hiç tutunamamıştı. Strasbourg adına sevindirici olayın Beabouise’nın iyi performansı olduğunu söyleyebiliriz. Strasbourg’un ilk hafta aldığı yenilgiye rağmen; kadro kalitesi ortalama üstü olan beşiyle (Beauboise-Lacombe-Weems-Howard-Golubovic) tur için son maçlara kadar şansını zorlayacağını düşünüyorum. Kızılyıldız mağlubiyetini telafi etmeleri için de gruptaki üç büyükler (RMD-Khimki-FB) karşısında ekstra galibiyetler almaları gerekiyor… Fenerbahçe tarafına gelecek olursak; son iki maçta yıpratıcı maçlar oynadılar. Bayern Münih ve Darüşşafaka Doğuş karşısında maç sonlarında iyi oynayarak kazandılar. Sloukas-Datome’nin sezona iyi başladıklarını söyleyebiliriz. Vesely bıraktığı yerden devam ediyor. Udoh sakatlığı nedeniyle bu maçları kaçırdı.

 

 

 

 

Diğer Maçlar: Perşembe akşamı Real Madrid, Kızılyıldız’ı konuk edecek. Cuma günü ise Bayern Münih’in konuğu, ilk haftanın parlak takımı Khimki.

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
 
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..