Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Spor
 

Euroleague'de Fenerbahçe-Barcelona rekabeti

Euroleague'de Fenerbahçe-Barcelona rekabeti
 

Üst düzey bir mücadeleye sahne olan Euroleague karşılaşmasında Barcelona ilk yarıda Fenerbahçe’yi 28 sayıda tutarak maçı kazandı. Takımımız ikinci yarı yapabildiğinin yarısını daha ilk iki periyotta gerçekleştirmiş olsa önümüzdeki hafta İtalya’ya grup liderliği için gidiyor olacaktı.

Fenerbahçe ilk maçta da 69 sayı bulmuş ancak rakibini 61 sayıda tutmayı başarabilmişti. Dün akşamsa Barcelona 14 sayı daha fazla buldu. Bunun temel nedeniyse Fenerbahçe’nin ilk yarı savunmasını oturtamamış olması ve 40 sayı yemesiydi.

Ancak dün akşam çok net olarak izledik ki İspanya temsilcisinin mental olarak Fenerbahçe’ye karşı çok bariz üstünlüğü vardı. İlk periyotta Lobrek çok kolay sayılar bulurken henüz 4. Dakika tamamlanmamıştı ki Rubio 3 asist yapmıştı. Bu oyuncu karşılaşmayı 10 asistle tamamladı ve karşılaşmanın İspanyol ekibi tarafından kazanılmasında büyük etkisi oldu. İkinci periyotta bir başka isim sahne aldı; Lakoviç. Özellikle ikinci yarı maçın Fenerbahçe’ye dönebileceği dakikalarda Ndong’un basit pota altı oyunları ve sayıları ders niteliğindeydi. Ndong’un ilk maçta neredeyse hiç oynamamış olduğunu hatırlatmamızda fayda olabilir.

Barcelona’nın yaptığı bütün hücum organizasyonları bilinçli ve daha önceden belki de yüzlerce defa çalışılmış ve maçlarda oynanmış, ezberlenmiş oyunlardı.

Oysa Fenerbahçe Ülker’in çok kritik anlarda oyun tercihlerinin oyuncuların inisiyatifine kaldığını izledik. Birinci ve ikinci periyotlarda koç Spahija rakibin taktiklerini çözmeye ve oyuncu değişiklikleriyle dengeyi bulmayı aradı durdu.

Preldzic, Kinsey ve Tomas zaman zaman takım oyununda uzaklaştılar. Yanlış tercihler kullandılar. Bu taktik kurgular da Barcelona’nın en rahat dakikalarıydı.

Oğuz Savaş, Greer ve Lavrinoviç maç boyunca çok etkisizdi.

Ömer Onan, Mirsad ve Kaya Peker’in etkili oyunları, savunmaları ve yenilgiyi bir türlü kabullenmeyen mücadeleleri sayesindeyse Euroleague şampiyonu sadece 75 sayı atabildi.

Fenerbahçe’nin özellikle ikinci yarı maça ortak olmasını sağlayan Ukiç’in akıllı oyunları oldu.

Maçın kaybedilmiş olmasına ve Barcelona’nın gözle görülür akıllı oyununa karşın Fenerbahçe’nin bu karşılaşmada Euroleague takıma yakışır bir mücadele vermiş, istatistiklerde rakibi karşısında ezilmemiş olması pozitif taraflardı.

Dün akşam Sinan Erdem’de Fenerbahçeli oyuncular bileklerini bir türlü karşılaşmaya ısındıramadılar. Önceki maçlarına göre o kadar basit hatalar yaptılar ki belki de kazanabilecekleri karşılaşmayı kaybettiler.

Avrupa'nın futbol ve basketboldaki en popüler kulübü ile Fenerbahçe'nin böyle başa baş mücadele etmesi sportif anlamda dikkat çekicidir.

Fenerbahçe taraftarının salonu tam kapasite doldurup müthiş bir destek vermesi altı çizilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesiydi.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..