Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '12

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de Görünüm

 

Turkish Airlines Euroleague’de ilk iki hafta tamamlanırken Türk takımları için oldukça iyi sonuçlar alındığını görüyoruz. Sırasıyla gruplara ve temsilcilerimizin durumlarına bakalım.

           

            A Grubu’nda Fenerbahçe Ülker ilk maçında evinde Khimki’yi, ikinci maçında da deplasmanda Union Olimpija’yı yenmeyi başardı. Gruptaki diğer rakiplerden Panathinaikos, Real Madrid’e, İspanyollar da Khimki’ye kaybetti ve Fenerbahçe Ülker zirvede yalnız kaldı. Fenerbahçe Ülker yeni kurulmuş bir takım olmasına ve özellikle Andersen’in formsuzluğuna rağmen Euroleague’e –rakiplerinin de katkısıyla- çok iyi başlayarak önemli bir adım attı. Grupta bu hafta Fenerbahçe Ülker, Real Madrid’i konuk edecek; bu maç grubun kaderi için çok önemli, zira kaybeden takım muhtemelen ikincilik yarışına kalacak, kazanan ise liderliğe çok yaklaşacak. Evsahibi avantajı da Fenerbahçe Ülker’den yanayken temsilcimiz bu maçı kazanmalı. Bo McCalebb’ın durumu kritik, umarım oynar ve önemli bir galibiyet elde ederiz.

 

            C Grubu’nda ilk maçında Milano’da yenilen Anadolu Efes İstanbul’daki ilk maçında son şampiyon Olympiakos’u 98-72 ile adeta ezdi. Efes maçın ilk dakikasından itibaren maça ağırlığını koydu ve başta Jordan Farmar’ın üstün oyunuyla farklı galibiyete gitti. Üçüncü çeyreğin başında Olympiakos maça döndü ve Farmar-Savanovic ile Efes farkın kapanmasına izin vermedi ve galibiyete uçtu. Gruptaki diğer takımlardan EA7 Milano ile Zalgiris Kaunas iki maçlarını da alırken Caja Laboral yine hayal kırıklığı ile başladı ve iki maçını da kaybetti. Efes bu hafta kısmen kolay bir maça çıkacak ve Cedevita’yı konuk edecek. Diğer maçlarda ise EA7 Milano-Caja Laboral ve Olympiakos-Zalgiris karşılaşacaklar. Zalgiris’in kaybetmesi grup liderliği için çok kritik olabilir.

 

            D Grubu’nda yer alan ligimizin son şampiyonu Beşiktaş Euroleague’e beklenenden daha iyi bir giriş yaptı. Önce İstanbul’da Partizan, sonra deplasmanda Brose Basket’i evire çevire yenen Beşiktaş grubun zirvesine tırmandı. Üç ciddi rakip sıfır galibiyette iken Beşiktaş grubu üçüncü bitirmek için büyük şans yakaladı. Jerrels-Christopher önderliğinde çok iyi başlayan Beşiktaş umarız böyle devam eder.

           

            Temsilcimizin yer almadığı tek grup olan B Grubu’nda Maccabi ile Alba Berlin zirvede, Siena ise yenilediği takımıyla son sırada. Siena bu durumdan kurtulacak gibi gözüküyor ama üst sıralar için işi zor.

 

            Bireysel istatistiklere bakacak olursak; ligde şu anda en değerli oyuncu Anadolu Efes’ten Jordan Farmar olarak duruyor. Farmar maç başına 22 sayı-7 ribaund-5.5 asist-1.5 top çalma ortalamalarına sahip. Maç başına bir top kaybı yapan Farmar 6/7 üçlük isabetine sahip.

Beşiktaş’tan Curtis Jerrels da maç başına ortalama 21 sayı üretiyor.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..