Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague Panorama

Euroleague Panorama
 

Euroleague'de 3. hafta da geride kaldı


Turkish Airlines Euroleague’de üçüncü hafta maçları da bir maç haricinde tamamlandı. Geçen hafta üç maçını da kaybeden Türk temsilcileri bu hafta üç maçın ikisini kazandılar ve önemli yol aldılar. Şimdi grupları değerlendirelim…

A Grubu

Euroleague A Grubu’nda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker gruba iki yenilgiyle kötü başlamıştı. Fenerbahçe Ülker dün akşam konuk ettiği Nancy karşısında ilk yarıda çok iyi bir oyun sergiledi. Nancy’nin pivotu Akingbala da forma giyemeyince Nancy pota altını hiç savunamadı ve Fenerbahçe Ülker bundan çok iyi yararlandı. İkinci yarıda ise oyun tamamen tersine döndü. Fenerbahçe Ülker maçın kontrolünü yine elinde bulundursa da maçın sonunda fark dört sayıya kadar indi ve işin ikili-üçlü averaja kalması durumunda Fenerbahçe Ülker’in işi zor olabilir.

Gruptaki önemli maçta, Caja Laboral kendi sahasında uzun süre zorlandığı maçta Olympiakos’u son saniye basketiyle 81-79 yendi. Caja Laboral’i bu maçta toplamda 35 sayı-10 ribaundla oynayan Mirza Teletovic ve Kevin Seraphin sırtladılar.

Grubun diğer maçında ise Bennet Cantu kendi evinde Bizkaia Bilbao2yu 78-69 ile geçmeyi başardı.

Grupta Caja Laboral’in üç, Bennet Cantu’nun iki galibiyetleri var. Kalan takımların dördünün de birer galibiyeti var.

B Grubu

Türk takımlarının yer almadığı tek grupta iki maç oynandı ve Cuma akşamına bir maç kaldı. Grupta CSKA Moskova deplasmanda Zagreb’i beklendiği gibi çok rahat yendi ve üçüncü maçını da kazandı. Unicaja Malaga gecenin en zorlu maçında deplasmanda Brose Baskets’i Berni Rodriguez’in attığı basketle 79-78 yendi. Son olarak, Panathinaikos Zalgiris’i konuk edecek. Büyük bir sürpriz olmazsa, Panathinaikos’un galibiyetini bekleyebiliriz.

Gelecek hafta oynanacak olan Panathinaikos-CSKA Moskova maçı belki de Euroleague finalinin bir provası olacak. Heyecanla bekliyoruz….

C Grubu

Bu grupta yer alan temsilcimiz Anadolu Efes, çok büyük bir mücadelenin sonunda Milano deplasmanında 62-54 ile kazanmayı başardı. Efes’te Stanko Barac ile Tarance Kinsey maça damgalarını vurdular. Geçen hafta Spirou’ya yenildikten sonra Türk basınının yerden yere vurduğu Anadolu Efes için kaybedilmiş hiçbir şey olmadığını defalarca vurgulamıştım. Efes, Spirou’yu yenip, Milano’ya yenilse daha mı güzel olacaktı? Anadolu Efes, Maccabi’nin kazanamadığı deplasmanda maç kazandı ve Maccabi-Real’in durdurmadığı Milano’ya sadece 54 sayı attırdı. CSKA-Barcelona-Panathinakos dışında final-four yapabilecek takımlara baktığımızda Anadolu Efes, Caja Laboral’den daha önde gözüküyor.

Gruptaki önemli karşılaşmada Maccabi Electra kendi evinde Real Madrid’i 88-82 ile geçmeyi başardı. Bu maçta 27 sayı-4 ribaund-5 asistle oynayan Jordan Farmar haftanın en iyi performanslarından birine imzasını attı.

Gruptaki son maçta ise Partizan kendi seyircisi önünde Spirou’yu 91-81 ile yenerek gruptaki iddiasını sürdürdü.

Bu grubun ilk üç sırasında Maccabi-Real-Efes üçlüsü var. Anadolu Efes haftaya Maccabi’yi ağırlayacak ve sonra Madrid’e gidecek. Bu iki maçın sonucu gruptaki sıralamayı doğrudan etkileyecektir. Anadolu Efes’e başarılar diliyoruz.

D Grubu

Elemelerden sonra gruba katılan Galatasaray Medical Park beklendiği gibi Siena deplasmanında çok zor bir gece geçirdi ve Zagreb’den sonra haftanın en ağır yenilgisini aldı. Siena’ya deplasmanda 77 sayı atmak gibi pozitif bir istatistiğe imza atsalar da, 103 sayı yiyince bu istatiğin bir önemi kalmadı.

Barcelona da deplasmanda Unics Kazan’ı çok rahat bir şekilde geçti.

Grubun kritik maçında Union Olimpija kendi evinde Prokom’u 70-62 ile yenerek ilk galibiyetini aldı.

Grupta sıralama beklendiği gibi oluştu. Barcelona ve Siena 3’er galibiyetle zirveye çıktılar. Prokom üç maçını da kaybederek tur yarışında geride kalırken; Unics Kazan-Olimpija-Galatasaray birer galibiyete sahip. Galatasaray gelecek hafta Olimpija deplasmanında çok kritik bir maça çıkacak. Grubun liderliği için ise Barcelona ile Siena karşı karşıya gelecekler. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..