Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague Panorama

Euroleague Panorama
 

Euroleague'de altıncı hafta da geride kaldı


Turkish Airlines Euroleague’de altıncı hafta maçları da tamamlandı ve gruplarda tablolar daha da netleşti.

A Grubu

Euroleague A Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker lider Caja Laboral’e karşı deplasmanda çok iyi bir mücadele verdi. Oyunun savunma bölümünde Euroleague’in en skorer oyuncusu Mirza Teletovic’i yavaşlatan Fenerbahçe Ülker, Fernando San Emeterio-Milko Bjelica-Pablo Prigioni ve Brad Oleseon’u durduramadı. Hücumda ise Bojan Bogdanovic ve Thabo Sefolosha bireysel performanslarıyla etkili olurken Roko Ukic-James Gist vasatın altında kalınca Fenerbahçe Ülker maçı koparamadı. Uzatmaya giden maçta daha tecrübeli olan taraf favoriydi ve gard farkı açıkça ortaya çıktı. Pablo Prigioni gibi çok üst seviye bir oyun kurucuya sahip olan Caja Laboral’e karşı son derece formsuz bir Roko Ukic’e sahip olan Fenerbahçe Ülker’in şansı olmadı.

Euroleague’in en karışık grubunda Nancy, büyük bölümünü geride götürdüğü maçta Bennet Cantu’yu 76-75 ile yenerek gruptaki iddiasını sürdürdü. Maçta Nicolas Batum üst üste ikinci kez etkisiz kaldı.

Bir diğer kritik maçta ise Olympiakos kendi sahasında Bizkaia Bilbao’yu 88-81 ile geçti.

Grupta altışar maç sonunda Caja Laboral lider, Bizkaia Bilbao son sırada. Diğer dört takım ise üçer galibiyete sahip ve gruptan kimin çıkacağını kestirmek çok zor.

Gelecek hafta oynanacak olan Fenerbahçe Ülker-Olympiakos maçı gruptan kimin çıkabileceğini görmek açısından çok önemli olacak.

B Grubu

Türk takımlarının yer almadığı tek grupta CSKA Moskova grubu domine etmeye devam etmiyor. CSKA, Andrei Kirilenko’nun oynamadığı maçta Zalgiris’i 95-82 ile yendi ve rahat liderliğini sürdürdü.

Grubun en kritik maçında Panathinaikos deplasmanda Unicaja Malaga’yı 77-76 ile yenmeyi başardı. Maçın son saniyelerinde takımı önemli sayılabilecek bir farkla gerideyken iki üçlük basket atarak maçı kazandıran Dimitris Diamantidis’e ayrı bir parantez açmakta fayda var.

İlk maçlarda Euroleague’in en zayıf takımlarından biri olarak görünen KK Zagreb çıkışını bu hafta da sürdürdü. Brose Baskets’i 86-74 ile geçerek ikinci galibiyetlerine uzandılar. Zagreb’te 13 dakikada 10 asist yapan yeni transfer TJ Ford haftanın yıldızlarından biri oldu.

Bu grupta ilk üç sıra belli gibi gözüküyor: CSKA, Panathinaikos ve Unicaja Malaga. Kalan sıra için ise büyük bir mücadele olabilir. Ciddi transferlerle kadrosunu güçlendiren ve bu sezon büyük sükse yapması beklenen Zalgiris büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve diğer iki takımı bir galibiyet geriden izliyor. Brose ve Zagreb kendi evlerinde çok iyi oynuyorlar.

C Grubu

Bu grupta yer alan temsilcimiz Anadolu Efes, arka arkaya aldığı yenilgiler sonunda Partizan’ı İstanbul’da yenerek moral buldu. Grup üçüncülüğü yolunda en büyük rakibini Nikola Pekovic’i oyuna sokmayarak çözen Efes, üçüncülük yolunda çok önemli bir avantaj sağladı. Efes’in üçüncülük için bir diğer rakibi olan Milano da İstanbul’a gelecek ve o maça kadar muhtemelen Tarence Kinsey de yetişmiş olacak, Efes üçüncülük için çok büyük avantaj sağladı, ikincilik ise zor gözüküyor.

Gruptaki diğer maçlardan sürpriz çıkmadı; Maccabi evinde Milano’yu, Real de evinde Charleroi’i yendi. Real Madrid özellikle zorlandı ama Martynas Pocius ve Serge Ibaka’nın ekstra oyunlarıyla galibiyete uzandı.

D Grubu

Gruptaki temsilcimiz Galatasaray Medical Park kendi sahasında Prokom ile karşılaştı ve inanması zor bir galibiyet elde etti. Bu maçı, 2010 Dünya Basketbol Yarı Finali’ndeki Türkiye-Sırbistan maçına benzetmek yanlış olmaz. Galatasaray son beş dakikasına 10 sayı civarı bir farkla geride girdiği maçta inanılmaz savunmasıyla skoru eşitledi ve uzatmaya taşıdı. Uzatmada Zaza dört serbest atıştan sadece birini atınca maç Prokom’a gidiyor gibi oldu ama Prokom şansını iyi değerlendiremeyince Galatasaray turun kapılarını açan bir galibiyet elde etti. Galatasaray’da galibiyeti zorlaştıran birkaç etmen vardı; Furkan Aldemir yokken Luksa Andric ve Darius Songaila da faul problemine girdiler, Prokom dış şutlarda inanılmaz derecede başarılıydı, hakemler çok formsuzdu. Bütün bunlara rağmen Galatasaray Shumpert-Gordon-Songaila(son çeyrek)-Zaza liderliğinde geri gelerek maça ortak oldu ve Polonya ekibini bir kez daha yendi.

Euroleague’de haftanın sürprizini ise Siena’yı deplasmanda yenmeyi başaran Unics Kazan yaptı. Unics Kazan ikili averajda üstünlük sağlayamadı ama gücünü gösterdi ve Top16 maçları öncesi ciddi bir mesaj verdi.  Gelecek hafta Galatasaray, Unics Kazan’ı deplasmanda yenebilirse üçüncülük şansı olabilir,bu açıdan çok kritik bir maç.

Euroleague’de haftanın takımı Prokom’u 13 sayı geriden gelip yenen Galatasaray Medical Park olurken, haftanın oyuncuları olarak da Dimitris Diamantidis, Fernando San Emeterio ve Vassilis Spanoulis’i gösterebiliriz.  

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..