Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague ve Eurocup'taki temsilcilerimiz

Euroleague ve Eurocup'ta ilk haftayı geride bıraktık. Türk takımları bu hafta toplamda 7-1 yaptı, ilk hafta temsilcilerimizin maçlarını hatırlayalım...

 

 

 

                                                EUROLEAGUE

 

 

 

FENERBAHÇE: Fenerbahçe'nin Bayern Münih'i konuk ettiği maç bu hafta izlediğimiz en çekişmeli maç oldu diyebiliriz. -Karşıyaka-Khimki etkileyici performanslar sergilediler ama iniş-çıkış, skorun git-gel olması nedeniyle bu maçı bu alanda bir numaraya koyalım- Udoh'suz mücadele eden Fenerbahçe maça Vesely'nin etkili oyunuyla başladı ve 6 sayılık bir seri yakaladı. Bayern molasından sonra Fenerbahçe başarısız hücumlar yaptı ve Savanovic-Zipser-Renfroe'nin sürüklediği Bayern 16-2'lik dev bir seri yakaladı... İkinci çeyrek başında FB farkı 4 sayıya kadar düşürdü ama Renfroe-Gavel'in birlikte oynadığı dönemde Bayern tekrar farkı açtı ve maçtaki en büyük fark olan 16 sayıyı yakaladı. (20-36 - 17.dk)

 

 

İkinci yarının başında Datome'nin oyuna dahil olmasıyla FB oyunda dengeyi yakaladı ve 24.dakikada farkı 2 sayıya kadar indirdi. (39-41) Pesic'in yine moladan sonraki hamleleriyle Bayern Münih oyunda üstünlüğü yakaladı. Bu noktada Barış Hersek'in yaptığı inanılmaz hatadan da bahsedelim. Dixon'ın kaybettiği toptan sonra Djedovic turnikeye giderken Barış Hersek ortadan koşup Djedovic'i yakaladı ve sportmenlik dışı faul yaptı, bunu neden yaptı anlamadım, bir anlık dalgınlık şeklinde yorumlayalım. Üçüncü çeyrek 59-52 Bayern üstünlüğüyle geçildi.

 

 

Son bölümde Dixon'ın dış şutlardaki başarısı ve ilk dört dakikada Bayern Münih'in arka arkaya top kayıpları yapmasıyla FB skorda üstünlüğü yakaladı. Bitime üç dakika kala skor 68-62 olduktan sonra Bogdanovic'in de etkili oyunuyla FB üstünlüğünü sürdürdü; maç 74-67 bitti.

 

 

Fenerbahçe'de Jan Vesely 11s - 11r - 5a ile dikkat çekici bir performansa imza attı.

 

 

 

 

ANADOLU EFES: Cedi Osman'sız Fransa'ya giden Efes maça müthiş dış şut isabetiyle başladı. 6/6 dış şut isabetinin etkisiyle altı dakikada 23 sayı üreten Efes karşısında Limoges da ilk bölümde sürekli top kayıpları yaptı. Lmg moladan sonra Westermann'ın etkili oyunuyla farkı tek hanelere kadar indirdi ama son dakikada Tyus'un etkili oyunuyla Efes ilk çeyreği 30-17 önde bitirdi...  İkinci çeyrekte de fark sürekli çift hanelerde ilerledi ve Efes soyunma odasına 47-37 önde gitti.

 

 

Efes 25.dakikada 61-43'ü yakaladı ama rakip maçtan kopmadı. Payne'in de etkili oyunuyla 10-3'lük bir seri yakalayan Limoges son çeyreğin başında farkı tek hanelere indirdi. (60-68) Son bölümde Dunston'ın etkili oyunu ve Heurtel'in yönlendirdiği hücumlarla Efes hata yapmadı, maç 89-77 bitti.

 

 

Efes maçı 15/27 üçlükle bitirdi; Heurtel 10s- 15a ile oynadı; Limoges'un en istikrarlı oyuncusu olan Schaffartzik 20s- 5a ile oynadı.

 

 

 

 

PINAR KARŞIYAKA:  Tarihinin ilk Euroleague maçına çıkan KSK, Euroleague'in devlerinden biri olan Barcelona'yı konuk etti ve beklenenden çok daha istikrarlı bir performans sergileyerek rakibini oyun olarak sürekli ezdi diyebiliriz. Barcelona karşısında rakibi uyutarak, son bölümde bir seriyle rakibi yenmek görece kolay olabilir ama maç boyunca neredeyse kusursuz oynayarak, maçın neredeyse tamamında önde giderek yenmek oldukça zor.

 

 

Ragland hazır olsa da, maça Kenan'la başlayan KSK ilk basketlerini de Kenan'dan buldu. İlk çeyrek 18-18'le bittikten sonra ikinci çeyreğin başında Barcelona öne geçse de, Ragland-Gabriel'in etkili oyunlarıyla KSK tekrar öne geçti ve müthiş savunmasıyla rakibini bu çeyrekte sadece 9 sayıda tuttu. KSK soyunma odasına 29-27 ile önde gitti.

 

 

Üçüncü çeyrekte kusursuz bir Karşıyaka vardı. Kenan-Carter'lar-Gabriel'in etkili oyunuyla bu çeyrekte 25-11'lik bir skor yakalayan Karşıyaka farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkardı... Son bölümde Barca biraz daha iyi oynasa da fark 7 sayının altına inmedi ve KSK önemli bir zafer kazandı: 71-62

 

 

KSK'da Gabriel 12s- 10r, Colton Iverson 16s- 8r, Kenan Sipahi 5s- 6a ile oynadılar. Barcelona takım olarak 6/29 üçlük atarken, Arroyo-Satoransky-Navarro-Oleson dörtlüsü toplamda 18s (6/19 saha içi isabeti)- 2a - 6tk ile oynadılar.

 

 

 

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: İlk maçında dördüncülük yolunda kritik bir maça çıkan Darüşşafaka Doğuş, çok da etkileyici oynamadığı maçta son dakikada geriden gelerek maçı uzattı ve uzatmada çok rahat bir galibiyet aldı...

 

 

DD tempoyu düşürmeye çalışırken, Sassari ilk bölümde farkı yedi sayıya kadar çıkardı. 13.dakikada skor Sassari lehine 27-18 olduktan sonra Ender-Lucas-Emir-Milko-Slaughter beşi sahadayken hem çok iyi savunma yapan, hem de iyi top yönlendirerek önemli bir seri yakalayan DD ilk yarıyı 32-31 önde bitirdi.

 

 

Üçüncü çeyrekte de skor genellikle dengede gitti, son dakikalarda Ssr'de Haynes'in etkili oyunuyla son dakikaya 61-66 ile girildi. Milko'nun üçlüğüyle bitime saniyeler kala skor dengelendikten sonra Milko takımına maçı kazandıracak üçlüğü kaçırdı ve maç uzatmaya gitti.

 

 

Uzatmaya Lucas-Redding-Emir-Milko-Slaughter'la başlayan DD müthiş bir ivme yakaladı. Müthiş savunma eforu ve Emir'in yönlendirdiği hücumlarla maçı koparak DD maçı 83-74 kazandı.

 

 

Emir Preldzic 7s- 7r- 8a ile çok yönlü katkı verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 EUROCUP

 

 

 

 

BANVİT: Geçen sezonun yarı finalisti, bu sezona yenilenmiş kadrosula başladı. Buducnost deplasmanında maça dış şutlardaki isabetle başlayan Banvit üç dakikada 11-5'i yakaladı ama rakip takımın molasından sonra maçın sonuna kadar kendine gelemedi. Tadija Dragicevic ve Suad Sehovic'in etkili oyunlarıyla on dakikada 26-11'lik bir seri yakalayan Buducnost, rakibinin bir daha maça ortak olmasına da izin vermedi ve maç 83-70 bitti. Dragicevic 20s üretirken, Sehovic 16s- 5r, Cook 8s- 12a ile oynadılar. Banvit'te ise Dominique Johnson haricinde beklentileri karşılayabilen bir oyuncu olmadığını söyleyebiliriz; takım halinde 6a/18tk ve 4/18 dış şut isabetiyle oynadılar.

 

 

 

TRABZONSPOR MP: Geçen yılın Eurochallenge finalisti, Aris'i konuk ederek başladı. İlk dakikada Velickovic'in sakatlanması ve daha sonra diğer uzunların da faul problemine girmeleriyle TS maç içinde sıkıntı yaşadı. Aris, özellikle Amerikalı oyuncularıyla maça tutundu. Fark hiçbir zaman çift hanelere çıkmadı. Son bölümde serbest atışlarda hata yapmayan TS maçı 74-71 kazandı. Stipanovic 19s- 3r- 3a ile oynarken Aris takım olarak 14/24 serbest atış kullandı.

 

 

 

BEŞİKTAŞ SJ: Beşiktaş'ın Rytas deplasmanındaki ilk yarı performansı KSK maçındaki ilk yarı performansının tamamen tersiydi. Müthiş hücum setleri oynayan Beşiktaş, pota altında da Lampe'nin etkili oyunuyla farkı açtı. İlk yarı 49-30 bittikten sonra üçüncü çeyrekte de fark çift hanelerde gitti. Son bölümde ise oyun tamamen tersine döndü, Rytas'ın dış şutlarda isabetleri bulması ve Beşiktaş'ın top kayıplarıyla Rytas farkı tek pozisyona kadar indirdi. Lampe'nin içerden bulduğu basket galibiyeti garantiledi: 91-87 Lampe maçı 20s- 5r ile tamamladı.

 

 

 

GALATASARAY ODEABANK: Neptunas deplasmanında maça iyi başlayamayan GS 15.dakikada sekiz sayı farkla geriye düştü: 33-25. Dorsey'nin etkili oyunu ve Neptunas'ın dar rotasyon nedeniyle zorlanmasıyla GS ikinci yarıda üstünlüğü ele aldı. Üçüncü çeyrek GS lehine 67-59 bittikten sonra son çeyrekte de Neptunas dengeyi yakaladı ama McCollum'un dış şutlardaki başarısı ve son saniyelerde Neptunas'ın yaptığı basit hatalar galibiyeti temsilcimize getirdi: 94-90 McCollum maçı 32s - 6r - 4a ile tamamladı.

 

 

 

 

       

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
 
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..