Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague ve Eurocup'taki temsilcilerimiz

Euroleague ve Eurocup'ta 7 galibiyet aldığımız ilk hafta maçlarından sonra ikinci haftada hüsran yaşadık. Hafta 2-6 ile geçerken; Efes ve Galatasaray rahat galibiyetler aldı, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bozguna uğradığını yazsak yanlış olmaz sanırım...

 

 

 

                                                     EUROLEAGUE

 

 

 

FENERBAHÇE: Fenerbahçe bu hafta Strasbourg deplasmanında tamamen sürklase oldu diyebiliriz, geçen sezonun başındaki Panathinaikos mağlubiyetinin neredeyse aynısını aldılar... Fenerbahçe maça beş yabancısıyla başlarken, Udoh da bench'te yer aldı. Howard'sız olan Strasbourg ise maça Weems'in dış şutlardaki başarısıyla başladı. 3.dakikada skor 10-4 olduktan sonra FB dış şutlardaki başarısıyla havasını buldu ve farkı en fazla altı sayıya çıkardı: 16-22 (8.dk)

 

Stras.'un genel olarak en önemli sıkıntısı kenardan gelen oyuncuların yeterli katkıyı vermemesiydi ama bu maçta aksi bir görüntü oluştu. Başta Campbell-Travis olmak üzere kenardan gelen oyuncularıyla ritmi yakalayan Strasbourg ilk yarıyı 49-41 ile önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte fark 4-10 sayı arasında gidip geldikten sonra son çeyreğe Strasbourg 16-3'lük seriyle başladı ve maçı kopardı.

 

Strasbourg'da Weems 22 sayı üretirken, Campbell 6s- 6r- 7a ile çok etkili oldu.

 

 

 

ANADOLU EFES: Efes, Milano karşısında beklenenden fazla zorlandı ama son sekiz dakikada neredeyse kusursuz oynayarak rakibini üstüste dördüncü sezonda da İstanbul'da devirmiş oldu...

 

 

Milan maça Gentile'nin etkili oyunuyla skorda etkili olarak başladı. İlk yarıda fark yedi sayının üstüne çıkmadı, Efes ilk yarıyı 43-42 önde bitirdi... İkinci yarıya Milan, Gentile ile iyi başladı ve farkı altı sayıya çıkardılar. Son çeyreğin başında Heurtel kenardayken Milan beş sayılık bir seri yakaladı ve skor Efes lehine 69-68'e geldi. Maçın kopma anı da bu nokta oldu. Heurtel oyuna girdikten sonra 16-5'lik bir seri yakalayan Efes farklı bir galibiyet elde etti.

 

Efes'te Heurtel ve Granger 8'er asist yaparken, toplam 17 sayıyla takımın en skoreri olan Diebler üçüncü çeyreğin sonundaki 7s- 2a ile takımı oyunda tuttu; Saric-Tyus-Dunston takımın diğer önemli isimleri oldu.

 

 

 

 

PINAR KARŞIYAKA:  Geçen hafta Barcelona'yı yenen Karşıyaka, bu hafta grubun kağıt üstündeki en güçlü ikinci takımı olan Panathinaikos deplasmanında kaybetti. Maça Karşıyaka daha iyi başladı diyebiliriz ama dış şutların girmemesi ve Panathinaikos'ta Calathes-Gist başta olmak üzere, takımın ritm bulması maç boyunca Panathinaikos'u çift haneli farklarla önde tuttu. Maç 85-73 bitti.

 

 

Gist 27s- 6r, Calathes 6s- 6r- 11a ile oynadılar. Karşıyaka'da ise Gabriel 13s- 10r ile double-double yapmaya devam etti.

 

 

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: Bu hafta hedef maçlarından ikincisine çıkan Darüşşafaka Doğuş beklenen performanstan uzak kaldı ve oyun da rakibin istediği gibi gitti, Brose Basket rahat bir galibiyet elde etti diyebiliriz.

 

 

İlk dakikalarda Lucas-Serhat ile skorda öne geçen Daçka, rakibin temposunu kabul etmek durumunda kaldı ve durum böyle olunca Brose de maç boyunca istediği oyunu oynadı. Pota altından fazla verim alamayan Daçka, savunmada rakibin patlayıcı gücünü engelleyemedi.

 

 

Brose'da sekiz oyuncu 8-13 sayı arasında sayı buldular; Wanamaker-Zisis-Strelnieks üçlüsünden ikisi sürekli sahada kaldılar; Harris ve Melli de oldukça etkili oldular.

 

 

 

 

                                                         EUROCUP

 

 

 

 

BANVİT: Banvit kötü performanslarına bu hafta da devam etti. Üstüste üçüncü sezonda da Unics Kazan, Bandırma'dan galibiyetle ayrıldı. Kaimakoglou'nun oynamadığı maçta Unics, ikinci çeyrekte arka arkaya altı tane üçlük isabeti buldu. (bu pozisyonların tamamı bomboştu) Banvit son çeyreğin başlarına kadar farkı kapatmaya yaklaşamadı, son bölüme doğru farkı azaltmaya başlasalar da fark tek pozisyona inmedi. Son dakikalarda tecrübeli oyuncularıyla hata yapmayan Unics bir galibiyet daha alırken, Banvit de ilk iki maçını kaybetmiş oldu.

 

 

 

TRABZONSPOR MP: Trabzonspor kağıt üstünde gruptaki en kolay deplasmanına gitti ama maç boyunca geride kaldılar ve sonuç olarak da maçı kaybettiler. Steaua ilk iç saha Eurocup maçında farkı bir kez 10 sayıya çıkardı, son dakikalarda hata yapmadılar ve gruptan çıkma yolunda avantaj kazandılar.

 

 

BEŞİKTAŞ SJ: Haftanın büyük felakete uğrayan Türk takımı oldular. BJK-Avtodor maçı çok yüksek skorla başlarken, dakikalar ilerledikçe Avtodor hem içerden hem de dışardan etkili oldu, Beşiktaş ise rakibini durdurmak için neredeyse hiçbirşey yapmadı. Fark giderek açıldı ve Avtodor maçı 24 sayı farkla kazandı.

 

 

GALATASARAY ODEABANK: Haftanın en rahat galibiyetini alan Türk takımı oldular. McCollum-Göksenin'in önderliğinde, AEK karşısında sekiz dakikada farkı çift hanelere çıkardılar, ikinci yarının başında AEK farkı 11 sayıya kadar indirse de GS bir kez daha seri yakalayarak farklı bir galibiyet elde etti. Gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan GS, bu hafta Hapoel'i yenerse grubu muhtemelen ilk ikide bitirecek.

 

 

 

 

         

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
 
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..