Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '10

 
Kategori
Müzik
 

Eurovision 2010 temsilcimiz kim olacak?

Eurovision 2010 temsilcimiz kim olacak?
 

EN YAKIN ADAY, MANGA.


Geçtiğimiz yıl Eurovision 2009 temsilcimiz, yılbaşından çok önce açıklanmış ve Yılbaşı gecesi ülkemizi temsil edecek şarkıyı dinleyebilmiştik.

Bu yıl TRT seçimini yapmakta gecikmiştir...

Tercih ile ilgili yapılan anketlerde Manga , Şebnem Ferah ve Murat Boz halk tarafından tercih edilen isimler olarak ön plana çıktı.

Eurovision adayları arasında adı geçen Şebnem Ferah, TRT'den teklif geldiğini belirterek " Ama kabul etmedim. Yanlış anlaşılmasını istemem. Şöyle anlatayım. İşin içinde bir yarışma var ve bu bana ters geliyor. Müzikal bir yarışma da değil. Şov programı gibi bir şey. Ben çok planlar, projeler yapan biri değilim ama şu kesin ki planlarım arasında Eurovision yok. Aslında bir taraftan insanda sorumluluk duygusu da oluyor, “Acaba bunu yapmalı mıyım?” diye. Öte yandan sevdiğin bir şey olmalı diye düşünüyorsun. Ve Eurovision benim bir türlü sevemediğim bir fikir. Müzikle bağdaştıramadığım bir şey. Nedeni bu." dedi.

Bu yıl özellikle erkek temsilci göndereceğini daha önceden beilrten TRT'nin ; Manga ve Murat Boz arasından seçim yapması beklenmektedir.

Aslen bir show yarışması olan Eurovision’a ülkelerin en güçlü sanatçılarının gitmesi çok da doğru değil. Son yıllarda şarkı kalitesinden ziyade, şarkının orjinalliği, sıradışı olması ve sanatçının çok farklı bir sahne performansı sergilemesi, ipi göğüslemek için bir avantaj olsa da komşu ülkeler arasında yaşanan oy paylaşımı yarışmanın heyecanına gölge düşürmektedir.

Ülkeler, 15 Mart 2010 tarihine kadar adaylarını bildirmek zorunda olduğundan TRT’nin hızlı davranması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..