Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Eurovision'a Japonca şarkı ile katılalım

Eurovision'a Japonca şarkı ile katılalım
 

Milli meselemiz haline gelen Eurovision’a (Örövizyon çok dandik geliyor kulağa) sonunda Türk Dil Kurumu da el attı. Memlekette kimsenin işi yokmuş gibi gündemde iki önemli konu var: erken seçim ve Eurovision. Erken seçim çıkmaz ayın son çarşambası olacağı için şuan için yalnızca Erdoğan ve Baykal’ın kürsüden kürsüye atışmalarını takip edin yeterlidir. Zaten fazla birşey kaçırmış sayılmazsınız.

Türkiye’nin yaşam kaynağı Eurovision’a gelince... Bu yarışmayı bizim kadar ciddiye alan, hırs yapıp polemik (son günşerin favori sosyetik kelimesidir ona göre!) yaratan ve yarışmada birinci olsa dahi tatmin olmayan bizim gibi bir millet daha yoktur. Kayahan’dan beri her nedense şarkıcılarımız Eurovision’da kendini ispatlama yarışına girdiler. Rimi Rimi Ley faciasından sonra bile akıllanmadık ve yola devam ediyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin.

Sanırım hiçbir yarışma bu kadar didik didik edilmemiştir. Kimi ülkeler canlı yayına bile bağlanmazken biz Eurovision’daki bütün dandik şarkıları bir bir dinleyip bir de reyting rekorları kırdırıyoruz bu bir o kadar dandik yarışmaya. Oylama desen ayrı bir olay. “Yunanlılar yaktı bizi”, “Danimarkalılar zaten Türkleri sevmez”, “hepsi bu Finlandiyalılar yüzünden” gibi yorumlardan sonra üçün birini alarak bu seneki Eurovision gecesini atlatmanın mutluluğuyla rahat bir uyku çekilir.

Yarışmaya katılacak şarkı başlı başına bir olayken şimdi kim besteleyecek, kim söyleyecek, neyce söyleyecek, sence ne söyleyecek?, bence söylemeyecek(!) gibi farklı yorumlar gündemde. Bir Türk vatandaşı olarak söz hakkımı kullanmak istiyorum: bence Türkiye olarak biz Japonca bir şarkı ile katılalım. Evet evet! En son İngilizce parçamızla birinci olup jüriyi şaşırtmıştık. Japonca bir beste sanırım bomba etkisi yaratacaktır. Türkiye adı anons edilip Kenan Doğulu Japonca bir parça ile sahne alınca jürinin surat ifadesini artık siz düşünün. Büyük ihtimalle normalde suratsız olan ve fakat Eurovision gecesine özel ekstra suratsız bir tavırla Belçikalı bir jüri üyesi Japonca şarkımızı duyduktan sonra “vay anasını, dumur oldum vallahi. Türkler bunu da yaptı sonunda. Ten points(!)” diyecektir ve zafer Japonca ile gelecektir. Belçikalı jüri üyesinin bütün bu yorumları Fransızca yaptığını düşünüyoruz tabi.

Bu kadar tartışmanın üstüne Eurovision’a gitmek bence büyük hata. Türkiye olarak Eurovision komitesine afilli bir mektup yazıp kısaca “sevgili dostlar, biz bu sene dandik yarışmanıza katılmıyoruz. Mağara adamı kılıklı şarkıcılara ödül verin. Not: Belki seneye katılırız” gibi kalp kırmadan(yine de açık kapı bırakarak:) mazeretimizi bildirsek hepimiz için huzur verici olmaz mı? Zaten o yarışmanın bizsiz tadı çıkmaz. Biz katılmazsak kim sabahlara kadar silah sıkıp yollarda halay çekecek? Beş ay önceden beste tartışmalarını yazamayan gazeteler neyi haber yapacak? Yok yok katılmayalım.

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..