Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Eurovision şarkı yarışması ve Avrupa futbol şampiyonası

Eurovision şarkı yarışması ve Avrupa futbol şampiyonası
 

Avrupa Futbol Şampiyonasında grubumuzda bulunan ülkeler, uluslararası arenada ilk önce Eurovision Şarkı Yarışmasında kozlarını paylaştılar. Puanların açıklanmadığı yarı finalde, Türkiye'nin adı 9. sırada okunurken, Portekiz'in adı son ülke olarak okundu. Bu sonuçlardan sonra Çek Cumhuriyeti ile İsviçre elenerek finale kalamadı. Dileğimiz, Avrupa Futbol şampiyonasında da aynı şekilde bir üst tura çıkmamızdır.

Eurovision'un kurucu üyeleri İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ile geçen yılın birincisi ev sahibi Sırbistan finallere doğrudan katılırken, Türkiyenin de içinde bulunduğu 20 ülke, 38 ülkenin yarıştığı yarı finallerde başarılı olarak finallerde yarışacak 25 ülkenin arasına girdi. Türkiye finallerde ise en çok oyu Türklerin çoğunlukta olduğu Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsviçre'yle birlikte kardeş ülke Azerbeycan'dan alacaktır.

24 Mayıs'taki yarışmada Türkiye 12. sırada yarışacak.

48 ülkenin katıldığı ve Avusturya ile İsviçre'nin ev sahibi olduğu Avrupa futbol şampiyonası finallerinde 16 takım arasına girerek ilk maçını 7 Haziran'da Portekiz'le oynayacak Milli takımımız, 1997 yılında gruplarda rakibine 1-0 kaybederken, 2000 yılındaki çeyrek final maçında ise 2-0 yenilmişti.

Ev sahibi olduğu 2004 yılında hem gruplarda, hem de finalde karşılaştığı Yunanistan ulusal takımına her iki maçta da yenilerek rakibinin Avrupa şampiyonu olmasını engelleyemeyen Portekiz'den rövanşı alabilir miyiz? 2004 yılının Avrupa şampiyonu Yunanistan'ın evinde 4-1 yendiğimizi hatırlarsak Portekiz'i de neden yenmeyelim?

Bugüne kadar Avrupa şampiyonalarındaki en iyi derecesi çeyrek final oynamak olan Milli takımımızın 2008 de daha başarılı olacağına inanıyorum.

Eurovision şarkı yarışmalarında ise şimdiye kadar 1 birincilik, 1 üçüncülük ve 2 dördüncülük elde eden temsilcilerimizden Mor ve Ötesinin kendi dilimizde söylediği Deli adlı parçasıyla bir birincilik daha almalarının ise sürpriz olmayacağını düşünüyorum.

Ekiplerimize başarılar...

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..