Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '12

 
Kategori
Müzik
 

Eurovizyon 2012

Eurovizyon 2012
 

Yıllarca Eurovizyona verdiğimiz önem ve ciddiyete anlam veremedim.

Yarışma, sözüm ona amatör şarkıcılar yarışması olmasına rağmen kendisini profesyonel sanatçı adledenlerin duymaktan sıkıldıgımız, ben yarısmalıyım, şu yarısmalı, o yarısmalı sözlerini her yarısma öncesi dinledik durduk.

Oscar Ödülleri gecesi misali, bizim kadar bu yarısmayı ciddiye alan başka ülke var mıdır bilinmez.

Her sene geleneksel olarak, eurovizyonda kimin yer alacagı söylentileri, sanatcılar arasında atısmalar, tartısmalara ve polemiklere seyirci olurken TRT bana göre uzun zamanın en dogru tercihlerinden birini yaptı.

İsmi geniş bir kitle tarafından bilinmeyen kendine has tarzı ile Can Bonomo’nun ismi yayınladıgında, bende daha önce şarkılarını dinlememekle birlikte ilk defa dogru bir isim oldugunu düşündüm.

Kıpır kıpır ve heyecan dolu olusu ve müzik piyasasında yeni olması, medyatik olmaması gibi bir cok sebep sıralayabilirim size.

Can Bonomo’nun müziğini dinlediğimde sadece belli bir kitle tarafından beğenilip, dinlenebileceğini düşünsemde, ingilizce telefuzu için bi yorum yapmak istemesemde, Eurovizyon yarısması için hazırladıgı parça bana göre müzikal tadında olmuş.

Şarkıyı her dinlediğimde, dans eden oyuncular eşliğinde neşeli bir müzikal sahnesi beliriyor kafamda.

Ve güzel olan şey bir kaç kez dinlendiğinde dahada tatlanıyor.

Orkestrasına ise diyecek söz bulamadım gayet neşeli ve enerji dolu.

Uzun lafın kısası Eurovizyon şarkı yarısmasını bukadar ciddiye alıp polemik yaşatanlara diyeceğim o ki , madem bukadar önemsiyoruz vede ciddiye alıyoruz müzik piyasasına yeni adım atmış, bu iş için heyecanlı ve istekli olan ve bizi busene temsil edecek Can Bonomo’ya yıkıcı elestiriler ve yorumlar degıl yapıcı ve motive edici tepkiler gösterin.

Zira motivasyon beraberinde başarıyı getirir.

Ayrıca bilmeyenler için Eurovizyon tarihcesi ile ilgili küçük bir not:

’’Eurovizyon yarışması müzik eserlerinin kalitesini ölçmek için değil, uluslararası canlı televizyon yayını kalitesini test etmek ve televizyonları arasında ortak canlı yayın yapabilme kabiliyetini gerçekleştirme ve kaliteyi arttırmaktır, amacı ile gerçekleştirilmiştir.

Eurovizyon şarkı yarışması; 1950'lerin televizyon teknolojisinde ülkeler arası canlı yayın kalitesi çok düşük olduğundan, canlı yayın kalitesini kuvvetlendirmek ve yayın ile ilgili teknik ayarların yapılması için düzenlenmiştir.’’

Kamu oyuna duyurulur (!)

 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..