Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Emlak
 

Ev alırken nelere dikkat etmeliyiz - bölüm 1

İlk başta yapılan yanlışlardan birisi ev alacak kişilerin ihtiyaçlarını bilmemesidir. Yani ev almaya karar verdik. Çok güzel ancak bize kaç oda yeter, banyosunun büyüklüğü, mutfağının büyüklüğü, yatak odası nasıl olmalı, en önemlisi de salonun büyüklüğünü hepsini iyi düşünün. HAYAL ETMEKTEN KORKMAYIN.

Benim size tavsiyem; Geleceği Allah bilir ancak her zaman en yakın 5 yıllık zaman dilimini hesaplayın. Ve seçiminizi ona göre yapın. Ailenin büyümesi gibi olasılıkları her zaman hesaba katın. Mutlaka zevkli ve geniş bir mutfak seçin. Mutfağın tezgah dizaynı sizin isteğinize en yakını olmalı eğer ileride masrafa girerim derseniz o zaman iş başka, sadece geniş olması yeterli. Banyosunun çok büyük olması sizin tercihiniz. Ancak mutlaka duşakabini veya banyonun tümünün ıslanmasına engel olacak bir paravan olmalı.İkinci el bir ev alıyorsanız musluklarını iyice kontrol edin bazı mal sahipleri çıkarken sökebiliyor. (yeni taşındığınızda rezervuar sprial boruları, musluk bağlantı borularını değiştirmeyi unutmayın çok pahalı değil ancak eskileri patlıyor ve büyük sorunlar yaşatıyor.)

Özellikle kimsenin istemediği daireleri eğer daireye aşık olmadıysanız sizde istemeyin .Bunu şöyle anlatmak gerekir yoksa yanlış anlaşılmalara mahal verebiliriz. Öncelikle sıfır bir binada son daire çatı katı ve bodrum katı kaldıysa ki genelde öyledir. Bu daireyi almayı biraz düşünün. Çünkü insanlar çatı katlarının yağmur suyu akıtmasında korkarlar. Ancak diyelim ki fiyatı mantıklı geldi ve üstüne de bir teras kat yapabilirsiniz. Almaktan korkmanıza gerek yok. Sadece seçenekleri kafanızda sıralandırmanız gerekir. Ve belediyeden böyle birşey yapılabilinir mi bakmak gerekir. Bizim insanımız ara katı tercih ediyor sebeplerine gelince giriş kat herzaman diğerlerinden daha ufaktır. Ayrıca bina giriş kapısının yanındadır ve sürekli giren çıkanı düşünecek olursak pek kafa dinlenilecek bir yer değildir.1. katta ise şöyle bir durum söz konusudur.Altında bina girişi bulunur ve bu bölgenin ısıtılması biraz zordur.1.katta daire alacaksanız merdiven kovanının banyo veya mutfağın altına denk gelmesine dikkat edin. Eğer salon veya odaya denk gelirse ısınmada sorun yaşama olaslığınız oldukça yüksek.

Herkes en güzelini ister. Sizinki de öyle olmalı, ve sürekli ışık almalı. Unutmayın güneş girmeyen eve doktor girer. Masraf yapmayı düşünmüyorsanız kapısına penceresine hatta kapı kollarına bile dikkat edin.Ve fayda analizini mutlaka yapın.O eve taşınmak size ne gibi artıları olacak, ne gibi eksileri olacak bunu iyi analiz edin.

Herşeyi iyice düşündünüz ve hayalinizdeki evi almaya karar verdiniz. Bundan sonra senaryoya göre karşınıza inanılmaz derecede çok sorunlar çıkabilir. Çünkü insanlarla çalışmak ve onlardan birşey almak çok zordur.Nedeni de bizim insanımız yazmayı sevmez. Kesinlikle güvene dayalı iş yapmayın ve bana güvenmiyormusun diyene de pek güvenmeyin en çok problemi onlar çıkartıyor. Böyle bir durumda yazmak ve sözleşme yapmanın önemini anlatın ikna olmuyorsa evi gözden çıkarın, ve almayın çünkü hertürlü sorunla karşılaşabilirsiniz.

..........yazının devamında bu problemler karşınıza çıkacak yasal sorunlar bunlara karşı ne gibi önlemler alırsınız ve başınızı ağrıtmadan nasıl daire satın alırsınız bunları anlatacağım.
 

 
Toplam blog
: 2
: 469
Kayıt tarihi
: 01.02.14
 
 

2001 yılında Ankara Üniversitesi Elektrik teknikerliği bölümünü bitirdim, sonrasında Açık öğretim..