Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Komşuluk
 

ev alma komşu al derler yaa, boşa değildir aslında

Komşusu açken tok yatan bizden değildir (Hadis-i Şerif).

Peygamber efendimiz(s.a.v) dediği en güzel yol göstericidir bizlere. Komşuluğun önemini en güzel şekilde vurgulamakta ve anlatmaktadır aslında.

Sadece kulaklarımızda kalan bu konuyu gönlümüzle düşünebilsek keşke... Bu güzel konuyu bana bir kere daha hatırlatan, yazıyı yazmama vesile olan Nunişi anlatmak isterim sizlere.

Nuniş 35' li yaşlarda, her konuda oldukça bilgili, yaz-kış demeden tek odalı gecekondunun bahçe kapısında durmadan konuşan, dünyadan tat alamamış, ebediyetteki hali Rabbimize kalmış çok tatlı bi abla.Aslında ismi Nuray ama ona nuniş dememden çok hoşlandığını düşünerek hitap ediyorum ona. Her gün iş dönüşü beni karşılayan, sabah işe uğurlayan, gecesi gündüzü olmayan, kendinden hayli büyük eşinin şiddetine maruz kaldığı için sürekli ondan dert yanan, magazin programları, haberler, sanatçılar, yazarlar vs. gibi konularda üstüne tanımayan, aklı yerinde olmasada aldığı bir sakızla bile mutlu olan, her gördüğünde bilincinde olmasa gel bi çayımı iç, 2 laf edelim diyebilen insan gibi insan olan şeker gibi abla.

Yaşadığı travmalar sonucu Rabbimizin en güzel hediyesi olan AKLINI kaybetmiş ama yapılan iyiliklere teşekkür etmeyi unutmamış, " komşuyuz şurda hiç gelmiyosun" diyecek kadar insan..

 
Toplam blog
: 23
: 893
Kayıt tarihi
: 21.04.10
 
 

24/06/1986 '  doğumluyum.özel sağlık sektöründe çalışan, evliliğe alışma kısmını tamamlamadan ann..