Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev baklavası...

Ev baklavası...
 

yekruseha


Bir fırın tepsisi için: 1 Çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı zeytin veya mısır yağı, 1 çay bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karbonat veya bir paket kabartma tozu, alabildiği kadar un, 2,5 su bardağı kavrulmuş ve çekilmiş fındık.  Açmak için  buğday nişastası.  250 gr. Tereyağ veya margarin. 4  su bardağı şeker, 5 su bardağı su. Yarım limon.

Yoğurt, yumurta, süt, tuz  ve zeytinyağı el mikseri ile çırpılır. Karbonat ve un ilave edilip yoğrulur, hamur kesinlikle yumuşak ama ele yapışmayan hamur olacak.  Hamuru 20-25 dk beklettikten sonra,  90 adet fındık büyüklüğünde parçalar hazırlanır, ilk 15 hamuru çay bardağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta serpilip, üst üste konur. Sonra bunu merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye serilir. tekrar 15 daha açılıp serilir  bunun üzerine bir bardak fındık serpilip, diğer  60 hamuru da 15’er açıp tepsiye sererek üzerine fındık dökülüp kalan hamurları da bu şekilde açarak tepsiye serilir. matematiği şöyle(15+15+fındık+15+15+fındık+15+15) Diğer yanda  tereyağ veya margarin eritilip, yağ şeffaflaşana kadar kaynatılır, kestiğimiz baklavanın üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış fırına verilir.

Şerbeti için şeker ve su kaynatılıp, hafif koyulaşınca limonu sıkılır, birkaç taşım sonra kapatılır.

Tatlı soğuk, şerbet ılık olacak şekilde baklavanın üzerine dökülerek şerbetin çekmesi sağlanır.

Yukarıdaki tarif konusunda iddialıyım…

Ki, resimde gördüğünüz baklava en son, bu haftasonu yaptığım ve yedikçe yedirten lezzeti ile şahaneydi, muhteşemdi, muhteşem ötesiydi, fevkaladenin fevkindeydi…

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..