Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

08 Ekim '19

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Ev Bitki Toprağı Nasıl Olmalı

Toprak; bitkinin yaşamını sürdürdüğü alandır. Can damarıdır. Her bitki kendi yaşamını sürdürmesi için toprağa ihtiyacı vardır. Peki özellikle evimizdeki bitkilerin toprağı nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?.... Haydi gelin aşama aşama ev bitkilerinin toprağı nasıl olmalıdır? sorusuna cevaplar bulalım.

1- Her bitkinin ayrı toprak istekleri vardır. Mutlaka evde yetiştirdiğiniz bitkinin özelliklerini bilin ve nasıl ortamda yaşadığını keşfedin.

2- Orkideler ağaç kabuğu toprağında yaşarken, kaktüsler kumlu karışımlı topraklarda yaşamaktadır. Yani her toprak her bitkiye olmaz.

3- Saksı toprağı temiz ve hastalıksız olmalıdır. Bitki kökleriyle beslenen böcekler olmamalı, defalarca kullanılmış toprak tercih edilmemelidir.

4- Toprağınız yabani otlardan arındırılmış olmalıdır. Çünkü yabani otlar bitkinin gelişimini yavaşlatır ve bitkiyi zamanla zayıflatır.

5- Ev bitkilerinin toprağı genellikle torf, kompost, perlit, vermikülüt malzemelerin belli oranlarda karıştırılması ile oluşturulmaktadır.

6- Ev bitkilerinin toprakları; mutlaka bitkinin ihtiyaçlarını karşılayacak vitamin ve minerallerle dolu olmalıdır.

7- Unutmayın; Ev için en yüksek kaliteli toprak humuslu topraktır.

8- Ev içi bitkilerin toprakları zamanla kalitesini kaybeder. Bitkinin sağlıksız gelişmesine neden olur. Bunu engellemek için yılın belli dönemlerinde bitkinin mevcut toprağına vitamin ve mineral takviyesi yapılmalıdır.

9- Toprak; Kumlu toprak, Killi toprak, Torflu toprak, Komposto toprak, Kireçli Toprak, Tınlı toprak, Taşlı toprak olmak üzerek çeşitlere ayrılmaktadır.

10- Bitkilerinizi sularken kireçli su kullanmamaya özen gösterin. Çünkü kireçli su toprağın kalitesini düşürür, tuz oranını arttırır beyazlanmasına neden olur.

HUZUR, MUTLULUK VE SEVGİ ÇEVRENİZDE SÜREKLİ OLMASI DİLEĞİMLE………

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..