Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ev Hanımlarına Ek İş

 

 

İşkur Ev Hanımlarına Ek İş İmkanı

 

Lütfen Paylaşarak Destek Olun

 

Son zamanlarda, ay sonunu artan maliyetlerle karşı karşıya getirmekte zorluk çekenler için en çok tercih edilen yöntem, evde ek iş yapmaktır. Bu tür çalışmalar özellikle ülkedeki kadınlar tarafından oldukça sık yapılmaktadır. Genel olarak, bu tür işler evlere iş sağlayan firmalar tarafından sağlanabilir. Buna ek olarak, birçok kadın işkur evde iş imkanı şartlar ve evler için ek iş olanakları araştırmaktadır. Bilindiği gibi, bu kurum tarafından birçok kişi istihdam edilmiştir. Son dönemlerde verilen mesleki kurslar sayesinde işkur ev hanımlarına iş imkanı sağlamakta, sizde bu kurslardan faydalanarak işkur ev hanımlarına destek imkanları ile meslek sahibi olabilirsiniz. Bu nedenle, İŞKUR'un evler için ek iş olanakları var mı? İşkur nasıl çalışır ve işkur evde iş imkanı başvuru formu Sorularınıza cevap vermek istiyorum.

 

İşkur Mesleki Eğitim Kursları ile Para Kazanın

 

İşkur evde iş olanakları, son zamanlarda para kazanmanın en uygun yöntemlerinden biridir. Devlet tarafından finanse edilen mesleki kurslarla belirli miktarda gelir elde edebilirsiniz. Özellikle çalışmayan ev hanımlarına iş imkanları arasında tercih ettiği evde iş yapma imkanı ile, kursa girdiğiniz süre boyunca para kazanma şansına sahip olursunuz. Bu kurslar genellikle 6 aylık bir süre ile sınırlı olmasına rağmen, sonunda bir iş garantileri olduğundan çok dikkat çekiyorlar. Aile bütçesine katkıda bulunmak ve günlük 50 TL kazanmak için bu kurslara katılabilirsiniz. Ancak bu derslerin sonunda mesleği ile ilgili işlerde çalışarak kazanmaya devam edebilirler. Son değişiklikle birlikte, bu mesleki eğitim kurslarına katılan çocuğu olan anneler bakım desteği almaya başladı. Çocuk bakımı masraflarını ödemek için 2-5 yaş arası çocukları olan kursiyerlere ayrı bir ödeme yapılır. Bu kurslara katılarak gelir miktarını kazanabilir ve aile bütçesine katkıda bulunabilirsiniz.

 

İşkur Eve Ne Zaman İş Verecek?

 

İŞKUR'un Evler için Ek İş Olanakları kapsamında yapılacak ek işlerin genel olarak paketleme işlerinden oluşacağı açıklandı. Ev hanımlarına iş imkanları sayesinde evde çalışarak para kazanmak isteyen kadınlar ev hanımlarına iş imkanları sayesinde bu yıl ayda 600 tl ile 800 tl arasında gelir kazanma fırsatı bulacaklar. Başvuru tarihleriyle ilgili net bir açıklama olmamasına rağmen, başvuruların yakında alınmaya başlaması bekleniyor. Evde ek iş yapmak isteyen kadınların bu fırsattan yararlanmak için İşkur Ek İş Başvurusu için işkur evde iş başvurusu belgelerini doldurmaları gerekmektedir.

 

İşkur, Evde Çalışmaya Destekleri

 

Özellikle dışarıda hiçbir yerde tam gün çalışamayan kadınlar, evde çalışarak para kazanmayı tercih ediyorlar. Ülkemizde on binlerce ev hanımı yalnızca evlerinden çalışarak gelir kazanmaya devam ediyor. Yukarıda da belirtildiği gibi, bu tür iş bulma konusunda en büyük yardımınız Konutlara Ek İş Sağlayan Şirketler olacaktır. Ev hanımları ile onlarca farklı türde iş bulabilir ve internette kısa bir anket bulacaksınız. Genellikle bu şirketlerden elde ettiğiniz el işleri yaparak aile bütçesine katkıda bulunabilir veya sabit bir gelir elde edebilirsiniz. Bu noktada birçok kadın, İŞKUR'un evlere ek iş gönderip göndermeyeceğini soruyor ayrıca işkur evde iş başvurusu da sorulmakta. Ne yazık ki, bu devlet kurumu evlere ek iş göndermiyor. İşkur, özellikle kadınlar için bir meslek sahibi olmak için girişimlerde bulundu. Daha önce de belirtildiği gibi, mesleki kurslar düzenleyerek bir meslek sahibi olmanıza destek oldu. Aynı zamanda, bu tür kurslara katılarak kendi işini kurmak isteyenler yardımcı olur. İşkur kurslarından mesleki eğitim alan öğrenciler, kosgeb girişimcilik kurslarına katılmak şartıyla girişimcilik desteğinden yararlanabilir. Bu destekler, kişiye kendi işini kurması için hibe ve faizsiz kredi desteği olarak sağlanmaktadır. Dilerseniz, kendi işinizi kurmak için bu kurslara katılarak hibe programlarına başvurabilirsiniz.

 

Ek İş Olanakları

Sadece yukarıda bahsettikten sonra evde iş yapanlar, İŞKUR'un Evler için Ek İş Olanakları ile yapabilecekleriniz hakkında ek bilgi vermek istiyorum. Bu işleri ek bir iş olarak yapmak isteyenler veya bu işi tek bir iş yapmak isteyenler. Sebebi ne olursa olsun evde ek işler yaparak belli miktarda para kazanabilirsiniz. Bu noktada uygun olanı belirleyerek işin doğru zamanda yapılması önemlidir. Evde ek iş yapmanıza izin veren düzinelerce iş seçeneği ve ev kadınlarının en çok tercih ettiği ek işlerin bir listesi vardır. Kendine uygun olanı seçerek para kazanmaya başlayabilirsin.

 

Evde ambalaj para kazanmak

Evde çalışarak para kazanmak isteyen ev kadınlarının en önemli ek işi paketlemedir. İşkur evde paketleme iş imkanları şimdilik yok ama evde onlarca farklı ürünü paketleme görevi en kolay ve en basitlerinden biridir. İsterseniz, evde paketleme işleri verebilen firmalarla iletişime geçebilir ve evde paketleme yapabilirsiniz. Firmalar tarafından evinize gönderilen kına, kurabiye, çorap, toka, kauçuk, mum, sabun ve pipet gibi ürünlerin istediğiniz miktar ve ambalajını yapabilirsiniz. Bu şekilde evinizde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunabilirsiniz.

 

Evde Kapı Dekorasyonu Yaparak Para Kazanın

El becerisi kullanan ve bunu yaparak iyi para kazanan kadınların eserlerinden biri, son zamanlarda çok popüler olan kapı süsü üretimidir. El becerinize ve göz zevkinize güveniyorsanız, bunu evde yapabilir ve ev hanımlarına iş imkanları arasında olan bu seçenek ile iyi para kazanabilirsiniz. Farklı ürünler kullanarak bu ürünleri hazırlayabilir ve gelir elde edebilirsiniz. Son zamanlarda ip ile yapılmış ve çok ilgi duyduğunu hissettim, ancak bu ürünü farklı ürünler kullanarak da yapabilirsiniz. İsterseniz, bu ürünleri sosyal medya kanallarını kullanarak pazarlayabilirsiniz.

 

Evler için Ek İşletmeler 2019 İş Olanakları

Yukarıda da bahsedildiği gibi, İşkur evlere ilave işler vermediğinden, kadınlar evlerinde ek iş yapmak için evlere iş veren firmaları seçmek zorundadır. Yüzlerce farklı çalışma yürütmek için, bu tür firmalar ev hanımları ile üreticiler arasında köprü görevi görmektedir. Evde ek işler yaparak para kazanmak istiyorsanız, bu şirketlerle iletişim kurmalısınız. Bu el becerisi ile size uygun olanı seçerek ek iş talep edebilirsiniz. Buna ek olarak, birçok ev kadını evde internet üzerinden ek işler yaparak para kazanmaktadır. İsterseniz anketi İnternet üzerinden de doldurabilirsiniz. makaleler yazabilir, tercüme edebilir veya web siteleri oluşturabilirsiniz. Bu çalışmalar sayesinde İnternet üzerinden aylık 1000 ile 3 bin lira arasında para kazanabilirsiniz. Bilgisayar konusunda tecrübesi olmayanların evlerinde el becerisi gerektiren ek işler yapmaları gerekiyor. Firmalar tarafından evlere gönderilen paketleme, istifleme, astarlama, montaj, paketleme, dikim, örme, boyama ve pazarlama işlerini yapabilir, para kazanabilirler.

 

Evde, İŞKUR'un Ek İş Olanakları olarak bilinen mesleki eğitim kursları veya evlere iş veren firmalar aracılığıyla para kazanabilirsiniz. Paketleme işi yapanlar bu sınıfa girer. Ancak, İŞKUR tarafından verilen diğer desteklerle ilgili bilgi edinmek isteyenler için bir sonraki yazımızdaki destekleri inceleyerek detaylı bilgi alabilirler.

 
Toplam blog
: 5
: 109
Kayıt tarihi
: 23.12.16
 
 

Teknoloji meraklısı bir makale yazarı ..