- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ev simidi
Evde hazırlayabileceğiniz kahvaltı ve akşam üzeri çaylarınızla ikram edebileceğiniz simit tarifi sunuyoruz sizlere. Hem yapımı kolay, hem lezzetli. Denemeye ne dersiniz?
MALZEMELER
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 adet yumurta akı
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini kaba alın. Tuz, şeker, yoğurt, limon suyunu kaba ekleyip, karıştırın. Kabartma tozunu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz büyüklükte parçalar koparıp, simit şeklini verin. Fırın tepsisini yağladıktan sonra, simitleri dizin. Üzerine yumurta akı ve susam ekin, fırın koyun. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.