Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
827
 

Ev simidi

Ev simidi
 

Umarım denendiğine değer.


Hafta sonu kahvaltıları hepimizin vazgeçilmezidir. Bizim aile dede öyleydi yıllar boyu çoluk çocuk ve çoğunlukla sevdiklerimizle beraber dolup taşar, sofrada bulunan yiyeceklerden daha çok doyardık bir arada olabilmenin şükürü ve  kahkahalarımızla,  her şey zamanla son buluyor ve birer anı oluyor.

Şimdilerde yine  fark yaratmaya özen gösteriyorum haftasonları ve sahip olduğumuz nimetleri tadabilecek sağlığa, hazırlayabilecek güce  şükürle devam ediyoruz kahvaltımıza, Kalabalık sofralarımızın  aralığı uzasa dahi  keyfi çok değerli oluyor son zamanlarda dilerim herkesin sofrasında tabaklarında yemekleri eksilsin ama sofralarından tabak sayıları eksilmesin...

Buyuralım öyleyse  çaylarımızın en yakın dostu, yolculuklarımızın ve  okul dönemlerinde öğrencilerin baş öğünü simite!..

Malzemeler;

500gr un,(Bardağın büyüklüğüne göre değişebilir.)

Bir su bardağı süt,

Bir su bardağı sıvı yağ,

iki kaşık kaymak, veya tereyağı,

Bir paket kuru maya,(çoğunlukla 1/2 kullanıyorum),

Bir çay kaşığı mahlep,

Bir tutam tuz, bir tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

Bir fincan süt, bir fincan su,

Bir tatlı kaşığı şeker,

Bir fincan susam,

Hazırlanışı;

Unu derin bir kaba alıp üzerine kuru malzemeleri önce olmak üzere sütü yağ ve kaymağı da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Üzerini kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Başka bir kap içine su, süt ve şeker alınarak iyice karıştırılır. Başka bir kaba da susam hazırlanır. Mayalanan hamurdan istenen büyüklükte parçalar alınarak ince  rula yapılır. İki rulo örgü şeklinde birleştirilerek simit formu verilir. hazırlanan simitler önce hazırlanmış sıvı karışım içine atılır oradan alınıp susam tabağına arzuya göre susama bulandıktan sonra kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilerek 180 derece fırında yaklaşık 30dakika pişirilir. Evde de simit yapılabilirmiş benim tahminimin üzerinde oldu. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kaymak pahalı, üç kuruşluk simide katılır mı...

Kerim Korkut 
 07.09.2016 21:10
Cevap :
Arada bir cömert olsak ne olur? hem kişi başına düşecek miktarı düşünürsek ucuza gelir merak etmeyin, teşekkür ediyorum selamlar  07.09.2016 23:08
 

ABD'DE malesef ulkenin o canim sokak simidi yok. bir kac yeni acilan yer var ama o citirlik ve nefaset yok. ben artik ulkeden getirtiyorum konvansiyonel firinda tekrar isitinca eh biraz olsun simit oluyor. ama otantik tadlari malesef bulmak mumkun degil.

Newyorker 
 28.01.2015 23:32
Cevap :
Gördüğüme sevindim değerli sade vatandaşım, "doğduğun yer mi? yoksa doyduğun yer mi?" önemli sözü dolanıp durur yeryüzünde de çözebilen olmadı henüz bu durumu, biz buralarda köyümüzü, kasabamızı, topraklarımızı özlüyoruz. Sizler her şeyi belki de sağlık olsun diyorum. Özlemenin ve sağlıkla kavuşabilmenin keyfide muhteşem oluyor oğlum bu hafta Arjantin'den geldi. Darısı size, Simit en kolayı kargoyla gönderirim size, teşekkür ediyorum selam saygılarımla   30.01.2015 21:53
 

Hafta içi iş olduğu için hızlı ve pratik kahvaltıyı tercih ediyoruz ama pazar kahvaltılarının şölen havasında geçmesine özen gösteriyoruz. Simidi biz de çok severiz. Neyse ki evimize çok yakın bir fırın var ve sıcacık alabiliyoruz ama sizin tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. Sevgilerimle.

Elçin Oltulu Şahin 
 26.01.2015 20:31
Cevap :
Teşekkür ederim Elçin hanımcığım, fırından gelen kokulara bayılırım ben de sabahları, tercihimiz sokak simidi olsa da muhteşem tatlar var. Nefis oluyor tabi evde sevdiklerine bir şeyler yapmak da büyük keyif, umarım denediğinize değer bütün lezzetleri tadabilecek sağlıkla paylaşabilecek sevgi dolu sofralar diliyorum sevgilerimle  28.01.2015 20:27
 

İyi dilekleriniz için sağolun Cemile hanım.Simidi ve peyniri çayla ben de çok severim.Özellikle yazın kumsalda,yüzmelerden sonra...Elinize sağlık.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 24.01.2015 14:15
Cevap :
Teşekkür ederim Abbas bey, pek çok yiyeceğin seveni sevmeyeni var da simit hepimizin vazgeçilmezi kim icat etti bilemesek de iyi ki ulaştırmış bize bu nefis yiyeceği, tekrar herkese sağlıkla, huzurla,ağız tadıyla paylaşılacak günler dilerim. Size saygı selamlarımla  25.01.2015 21:17
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 207
Toplam yorum
: 2746
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 323
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Okumak pişman olunmayacak en değerli eylem;  Okumalı insan, görsel, işitsel, yazılmış, söylenmiş,..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster