Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev simidi

Ev simidi
 

Umarım denendiğine değer.


Hafta sonu kahvaltıları hepimizin vazgeçilmezidir. Bizim aile dede öyleydi yıllar boyu çoluk çocuk ve çoğunlukla sevdiklerimizle beraber dolup taşar, sofrada bulunan yiyeceklerden daha çok doyardık bir arada olabilmenin şükürü ve  kahkahalarımızla,  her şey zamanla son buluyor ve birer anı oluyor.

Şimdilerde yine  fark yaratmaya özen gösteriyorum haftasonları ve sahip olduğumuz nimetleri tadabilecek sağlığa, hazırlayabilecek güce  şükürle devam ediyoruz kahvaltımıza, Kalabalık sofralarımızın  aralığı uzasa dahi  keyfi çok değerli oluyor son zamanlarda dilerim herkesin sofrasında tabaklarında yemekleri eksilsin ama sofralarından tabak sayıları eksilmesin...

Buyuralım öyleyse  çaylarımızın en yakın dostu, yolculuklarımızın ve  okul dönemlerinde öğrencilerin baş öğünü simite!..

Malzemeler;

500gr un,(Bardağın büyüklüğüne göre değişebilir.)

Bir su bardağı süt,

Bir su bardağı sıvı yağ,

iki kaşık kaymak, veya tereyağı,

Bir paket kuru maya,(çoğunlukla 1/2 kullanıyorum),

Bir çay kaşığı mahlep,

Bir tutam tuz, bir tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

Bir fincan süt, bir fincan su,

Bir tatlı kaşığı şeker,

Bir fincan susam,

Hazırlanışı;

Unu derin bir kaba alıp üzerine kuru malzemeleri önce olmak üzere sütü yağ ve kaymağı da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Üzerini kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Başka bir kap içine su, süt ve şeker alınarak iyice karıştırılır. Başka bir kaba da susam hazırlanır. Mayalanan hamurdan istenen büyüklükte parçalar alınarak ince  rula yapılır. İki rulo örgü şeklinde birleştirilerek simit formu verilir. hazırlanan simitler önce hazırlanmış sıvı karışım içine atılır oradan alınıp susam tabağına arzuya göre susama bulandıktan sonra kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilerek 180 derece fırında yaklaşık 30dakika pişirilir. Evde de simit yapılabilirmiş benim tahminimin üzerinde oldu. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..