Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ev usulü baklava

Ev usulü baklava
 

baklava tarifi


MALZEMELER

3 Adet Yumurta

4 Çorba Kaşığı Yoğurt

1 Çay Bardağı Zeytinyağı

1/2 Limon Suyu

1/2 Çay Bardağı Su

Alabildiği Kadar Un

İçine: Dövülmüş Ceviz

Şerbet İçin: 4 Su Bardağı Şeker

3.5 Su Bardağı Su

1/4 Limon

Ayrıca: Açmak İçin

Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)

HAZIRLANIŞI

Baklavanın şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim. Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım. Yumurtaları içine kırıp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dk dinlendirelim. İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım. İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi de açalım. Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım. Bu arada margarini kızdıralım. Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim. Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ılık olmamalı). Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim. Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim. Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım. Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

 

Kaynak: Ev Usulü Baklava

http://www.pratikpastatarifleri.org/ev-usulu-baklava.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..