Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev usulü sahlep nasıl yapılır

Ev usulü sahlep nasıl yapılır
 

Salep


MALZEMELER:

    2 Çay kaşığı pirinç unu
    3 Çay kaşığı Nişasta
    2 Çay kaşığı un
    3 Paket vanilya
    6-7 Kesme şeker
    2 Bardak süt
    Çubuk tarçın
    Toz tarçın
 (2 kişilik)
YAPILIŞI:

    Küçük bir tencereye nişasta un ve pirinç ununu alalım
    İçerisine yavaş yavaş sütü ilave edelim. Topaklanmasın diye bir taraftan da çırpma teli ile karıştıralım.
    İçerisine varsa çubuk tarçın atın. Yoksa zaten üstüne de atacağımız için olamaması çok önemli deyil. Ben yoğun seviyorum tarçın kokusunu.
    Ocağın altını açalım ve karıştırmayı bırakmadan pişirmeye başlayalım.
    Hafif hafif tıklamaya başlayınca vanilyayı ve şekeri ilave edin.
    Şekeri kendi isteğinize göre artırabilirsiniz yada azalta bilirsiniz.
    Kaynayınca bir tel süzgeçten geçirip bardaklara alalım üzerine tarçın serpip servis edelim. Afiyet olsun.
    http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..