- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ev usulü sahlep nasıl yapılır
Salep
MALZEMELER:
2 Çay kaşığı pirinç unu
3 Çay kaşığı Nişasta
2 Çay kaşığı un
3 Paket vanilya
6-7 Kesme şeker
2 Bardak süt
Çubuk tarçın
Toz tarçın
(2 kişilik)
YAPILIŞI:
Küçük bir tencereye nişasta un ve pirinç ununu alalım
İçerisine yavaş yavaş sütü ilave edelim. Topaklanmasın diye bir taraftan da çırpma teli ile karıştıralım.
İçerisine varsa çubuk tarçın atın. Yoksa zaten üstüne de atacağımız için olamaması çok önemli deyil. Ben yoğun seviyorum tarçın kokusunu.
Ocağın altını açalım ve karıştırmayı bırakmadan pişirmeye başlayalım.
Hafif hafif tıklamaya başlayınca vanilyayı ve şekeri ilave edin.
Şekeri kendi isteğinize göre artırabilirsiniz yada azalta bilirsiniz.
Kaynayınca bir tel süzgeçten geçirip bardaklara alalım üzerine tarçın serpip servis edelim. Afiyet olsun.
http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/