Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ev Yapımı Dayanıklı Biber Salçası

Ev Yapımı Dayanıklı Biber Salçası
 

dayanıklı biber salçası


Salça olmasaydı ne yapardınız? Kaşık, kaşık kattığınız ve yemeklerinize sihirli kırmızı rengiyle bir başka görüntü verdiği gibi, lezzet de kattığının farkındasınız. Peki biliyor muydunuz acaba, bu hazır salçaların özellikle: domates salçasının içindeki toksik yani zehirli maddeleri?

Bilemezsiniz ki! Siz gidin marketlerden, sözde "katkısız, doğal" etiketli salça alın. Hayat nasılsa çok kolay. "Ver parayı, al salçayı!" Bu sefer ben salça olacağım sizlere. Ama marketlerden satın almak için saldırdığınız salçalar gibi değil.

Kırmızı biberi biliyorsunuz. Toz olanından bahsetmiyorum. Toz biberi evinize asla sokmayın, eğer evde kendiniz yapmıyorsanız! Biberin faydaları saymakla bitmez. Vitamin deposu olmasının yanında başka ne mucizeleri var biliyor musunuz? Sakın biliyoruz demeyin! Yine salça oldunuz hemen. Olacaksınız salça: Şu an tam zamanı. Ne duruyorsunuz?. Kırmızı biberlerin fiyatı da ucuzladı. Beklemeyin ve gidin tam 6 kg. kırmızı biber alın. Neden mi 6 kg? Yazımın sonunu bekleyeceksiniz. Ayrıca 6 kiloyu 2 torbaya bölün ve elde taşıyın. 15 dk. yürüyün: "Güzel omuzlara sahip olmak istiyorsanız."

<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5349809032865331154" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sj5W-IwdN9I/AAAAAAAAAhw/O6Xu1OnhRpc/s200/ev_yap%C4%B1m%C4%B1_k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1_biber_sal%C3%A7as%C4%B1_kavanoz.jpg" border="0">
Malzemeler
    6 kg. kırmızı biber Tuz 1 çorba kaşığı sirke


Yapılışı

    Biberlerin çekirdeklerini çıkararak ikiye bölüp yıkayın. Tencereye koyduğunuz biberlerin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Arasıra karıştırarak 1, 5 saat kaynatın. Biberleri süzgece alın ve suyunun süzülmesini bekleyin. Biberleri tencereye ilave edip, mutfak robotundan geçirin. İpliki gibi kabuklardan kurtulmak için ilistir dediğimiz kalın delikli süzgeçten geçirin. Yarım saat daha karıştırarak kaynatın. Son 5 dk. kala yeteri kadar tuz ve sirkeyi ilave edin. Soğuduktan sonra kaynatılmış ve soğutulmuş kavanozlara bölün. Üzerlerine hava almaması için sıvı yağ dökmeyi unutmayın. Kızarmış ekmek üzerine sürün ve afiyetle yiyin.
<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5349809493765071506" alt="" src="http://1.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sj5XY9vhIpI/AAAAAAAAAh4/Jqf3eN2B4Qg/s320/ev_yap%C4%B1m%C4%B1_k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1_biber_sal%C3%A7as%C4%B1_ekmek.jpg" border="0">




Siz Sormadan Ben Söyleyeyim

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..