Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
658
 

Ev yapımı kuskus

Ev yapımı kuskus
 

Üsküdar balık pazarının çıkışındaki pasajlardan birinin alt katında bakliyatçı keşfettim. Daha doğrusu bir aile dostumuzun tavsiyesi üzerine araya araya buldum. Benim orayı arama amacım çok güzel kurutulmuş bezelye sattığı yönünde aldığım duyumlardı. Fakat, kurutulmuş bezelyeyi denemek nasip olmadı maalesef. Uzun zamandır satmıyorlarmış meğerse.

Yılbaşında yaptığım fava için kuru bakla almaya gittim. O kadar güzel ve doğal ürünler var ki , her gittiğimde mutlaka etrafta birkaç tur atıp ne alacağıma karar veremeden şaşkın şaşkın çıkıyorum dükkandan.

Bu sefer neler alacağımı kafama koyup gittim ve alışverişim nispeten daha kolay oldu. Kuru bakla içinin yanında bir önceki seferde gözüme kestirdiğim ev yapımı kuskustan almaya karar vermiştim.Kuskus bizim evde çok sevilir ve aklımıza geldikçe yaparız. Tabii hazır paketli kuskus makarna olarak pişirebiliyordum ama bu alternatifi görünce bir daha paketli kuskus almamaya karar verdim. 

Çevrenizde bu tarz doğal bir kuskus temin etme imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler :

Yaklaşık 250 gr kadar ev yapımı kuskus

2 kaşık tereyağ

Yeteri kadar sıcak su

Yapılışı:

2 kaşık tereyağ yayvan bir seramik tencerede kızdırılır,kuskuslar ilave edilerek hafif sotelenir.Üzerini yaklaşık 2 parmak kadar geçecek sıcak su konulur,orta ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirilir. Yaklaşık 10 dakika kadar demlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1946
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster