Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

EV YAPIMI OTLU GÖZLEME

EV YAPIMI OTLU GÖZLEME
 

MALZEMELER
 
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3,5_4 su bardağı kadar un
 
İÇ MALZEME
*2 adet soğan
*350 gr.ıspanak
*Biraz maydanoz
*Isırgan otu
*Tuz,karabiber,pul biber
 
Açmak için un..
*Piştikten sonra üzerine yağ
 
YAPILIŞI
*3,5 su bardağı unu karıştırma kabına alalım
*Ortasını havuz gibi açalım
*Ortasına su,maya ve tuzu koyup bunları karıştıralım
*Yanlardan un alarak hamurumuzu yoğuralım ,hamur toparlanmazsa biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim
*Üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım
*Bu sırada ıspanakları temizleyelim,suda bekletip süzelim ve doğrayalım
*Biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada incecik doğradığımız soğanı kavuralım
*Üzerine ıspanakları ekleyerek karıştıralım
*Diğer otları da doğrayarak ilave edelim
*Tuz ve baharatları koyduktan donra ocağı kapatalım
 
GÖZLEME YAPIMI
 
*Mayalanan hamuru tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım
*Hafif unlayarak her birini merdaneyle dikdörtgene benzer şekilde açalım
*Yarısına hazırladığımız içten koyalım
*Ve diğer yarıyı kapatalım
*Kenarlarını iyice bastıralım
*Yağsız tavada önlü arkalı pişirelim
*Bezelerin hepsini birden açmayın,,3 er 4 er açıp piştikçe devam edin ki gözleme hamuru beklerken yumuşayıp tezgahtan veya tepsiden alırken zorluk olmasın..
*Pişen gözleme üzerine sıvıyağ veya eritilmiş tereyağ sürelim. ..
AFİYET OLSUN
 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 60
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 564
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster