Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev yapımı sarelle

Ev yapımı sarelle
 

Ev yapımı Sarelle


Ev yapımı sarelle tarifi:
Aslında Sarelle ismi bir marka olmasına rağmen artık öylesine dilimize yerleşti ki ürünün ismi gibi algılanıyor oldu. Üretimindeki doğal yöntemler ve içeriğindeki yüksek oranlı fındık, Sarelle’yi sadece çocukların değil büyüklerin de favori yiyecekleri arasına katıyor. Çünkü üretim sırasında kullanılan bütün ham maddeler, doğada oldukları haliyle kullanılıyor. Herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmuyor. Sarelle tam bir protein ve enerji deposu. Böyle olunca çocukların gelişiminde de önemli bir rolü olduğu söylenebilir. Buraya kar güzel de her zaman Sarelle almak da bütçeyi sarsmıyor değil. O zaman kakaolu fındık ezmesi olan Sarelle’yi evde yapmaya ne dersiniz? Ev yapımı Sarelle nasıl olur bir bakalım şimdi. Önce fındıkları öğütmeniz gerekiyor. Bunun için kavrulmuş fındığı rondoya koyun ve çalıştırın. Burada fındıkların rondoda uzun süre tutulması çok önemli. Çünkü fındıklar un gibi, iyice toz haline gelmiş olmalı. Sonra fındıkların üzerine pudra şekerini, kakaoyu ve vanilyayı koyun ve bir süre daha rondoyu çalıştırın. Ardından bu toz karışımı üzerine fındık yağını da koyun ve biraz daha karıştırın. Yağ konduktan sonra topaklanma olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun için iyice karıştırarak topaklanmayı yok etmeniz gerekir. Diğer taraftan bir kâse içine çikolataları parçalayarak koyun. Sonra bu kâseyi kaynamış suyun içine bırakın. Yani benmari denilen yöntemi kullanarak çikolataları eritmeye çalışıyorsunuz. Çikolatalar eriyince bunu rondonun içindeki karışımın üzerine dökün ve rondoyu tekrar çalıştırın. 2-3 dakika normal bir hızda rondo çalışsın. Artık ev yapımı Sarelle hazır. Sarelle’yi bir kavanoza koyarak kaldırın. Kısa bir dinlenmenin ardından ev yapımı Sarelle’yi yiyebilirsiniz. Bu şekilde evde yapılan Sarelle’de de bir katkı maddesi bulunmadığından, hem sağlıklı hem de ekonomik açıdan çok uygun. Gerek kahvaltılarda yenebilecek gerekse akşam çayları yanında ikram edilebilecek besin değeri yüksek ve hiç vazgeçilmeyecek bir tat.

ev yapımı sarelle malzemeleri:
2 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı fındık yağı
80 gram sütlü çikolata

http://www.yemekeli.com/ev-yapimi-sarelle

 
Toplam blog
: 11
: 568
Kayıt tarihi
: 09.03.14
 
 

2007 yılında blog yazarlığına başladım. Uyguladığım basit ve açıklamlı yemek tariflerini blogumda..