Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '10

 
Kategori
İzmir
 

Ev yemekleri

Ev yemekleri
 

Ayşe Hanım bir zamanlar ev hanımıydı. Ticaret Lisesi mezunu olmasına karşın biricik oğlu Cem'in eğitimiyle ilgilenmek uğruna çalışmayı düşünmedi. Yıllar çabuk geçti. Cem büyüdü. Liseye başladı. Dolayısiyle Ayşe Hanım da biraz rahatladı. Bu kez de evde sıkıldı. Komşu gezmelerinden çabuk bıktı.

Bir gün oturduğu apartmanın altında bulunan kafenin camında, ''devren kiralıktır'' yazısı gördü. ''Neden olmasın?, '' diye geçirdi aklından. Akşam eşi Erol Bey'e açtı konuyu. Erol Bey önceleri pek sıcak bakmadı. Fakat eşinin hevesli ve kararlı olduğunu görünce işe el koydu. Pazarlıklar sonucu dükkanı Ayşe Hanım devraldı.

Kendince çizdiği projeler doğrultusunda dükkanı dekore etti. Eski halinden çok farklı şirin bir dükkan oldu. Adını, ''EVİN KAFE'' koydu.

İki yardımcısıyla birlikte lezzetli ev yemeklerinin yanında tatlılar, kurabiyeler yapıyorlar. Yaprak sarma, mantı gibi emek isteyen yemeklerin yanında, elde açma börekleriyle de kısa zamanda adını duyurdu Ayşe Hanım.

Bir gün yolunuz İzmir Üçkuyular'a düşerse, Pamukkale Terminali'nin yanındaki ''EVİN KAFE''ye mutlaka uğrayın. Lezzetli sarmalarından, tatlılarından tadın. Uğrarsanız benim adımı verin, ''Ali Ellikci'nin selamı var, '' deyin yüzde elli indirim yapar size. Çünkü Ayşe benim kardeşim olur, laf aramızda.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..