Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '11

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Evcil hayvanınız bir kez de olsa Anneliği tatmalı diyorsanız; Okumalısınız !

Evcil hayvanınız bir kez de olsa Anneliği tatmalı diyorsanız; Okumalısınız !
 

Sadece siz istiyorsunuz diye doğurtabilirsiniz ama iyi bir yaşamı garanti edebilir misiniz?


Çoğu insan evcil hayvanının bir kez de olsa anneliği tatmasını ister ve pek çok veteriner hekim de bunu destekler. Oysa kedi, köpeklerin annelik duygusu sizlerin ki gibi değildir ; doğan yavrulara bir kaç ay bakarlar sonra illa tatsın dediğiniz bu '' ANNELİK DUYGUSU'' biter. Hatta  kendi yavrularıyla dahi çiftleşebilirler.

Eğer siz hayvanınızın çiftleşmesine izin verdiyseniz; doğan yavruların dünyaya gelme sebebi de sizsinizdir. Dolayısıyla sonrasında yaşayacakları her şeyin sorumlusu siz olursunuz; hatta yavruların yavrularından bile. Sahiplendirmeniz satmanız ya da böyle olacağını düşünmemeniz bu durumu değiştirmez. Çünkü siz istemişsinizdir doğurmasını siz istediniz diye doğurmuştur o yavruları .

Kısırlaştırmanın pek avantajı varken onca hayvanın vebaline girmek ister misiniz? Bu riske gerçekten değer mi? Barınaklar, sokaklar, çöplükler iyi niyetle üretilen ve sonrasında terk edilen bir yığın kedi köpekle doluyken aynı deneyimi neden siz de tekrarlayasınız ki? Daha kaç can telef olmalı bu bilinci kazanabilmeniz için.

Eğer hala hayvanınızı doğurtmayı  düşünüyorsanız, doğacak yavruların hayalini kurmadan önce barınakları ziyaret edin ama öylesine bir ziyaret olmasın bu. O hayvanların gözlerinin içine bakın. Sizinle konuşmalarına izin verin ve bu sadece 1 günle sınırlı kalmasın haftanın belli günlerinde  ziyaret edin. Barınaklara sapasağlam giren çoğu hayvanın günler içinde nasıl tükendiğine ancak o zaman tanıklık edebilir. Ancak o zaman ne söylemek istediğimizi anlayabilirsiniz. ''ROMANTİK HAYVANSEVERLİKTEN'' de ancak bu yolla kurtulabilirsiniz. Yok tüm bunları yaptığınız halde hala kedim, köpeğim ‘’ANNELİĞİ TATSIN ’’ diyorsanız zaten  size diyecek sözümüz yok.

 

 

A Ufuk IŞIK

 
Toplam blog
: 15
: 1391
Kayıt tarihi
: 09.01.10
 
 

1989 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimimi Zonguldak'ta tamamladıktan sonra..