Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '20

 
Kategori
Hayvan Psikolojisi
 

Evcil Hayvanınız Yok mu?

Çift olsalar uyumazlar sürekli olarak su ortamında hareket halinde olurlar mış satıcı öyle söylemişti dört ay önce.

Dört ay öncesine kadar muhabbet kuşum vardı. Kafeste kapansın istemediğimden dolayı evin içinde salıverir, pencere açık unuttuğum için de üstüste üç muhabbet kuşu kaçtığı için bir daha kuş beslememeye karar verdim ve su kaplumbağası edindiim.

Muhabbet kuşunun konuşmaya eğilimi fazlaca olduğundan konuşturabilme imkanınız olmakta ama su kaplumbağasında böyle durum söz konusu olamıyor maalesef.

Olamıyor ama kaplumbağanın su içindeki uyku halini görünce size keyif veriir. Bazen iki bacağı vucudunun içine çekmiş diğer iki bacaği dışarıda veya tek bacağını suyun içerisinde bulunan küçük taşına dayamış mışıl mışıl uyumasınnı seyredersiniiz.

Yemini suyun içine atarak vermiyorum, tek tek elimle yedirmeye çalışıyorum. Onun yemine kafasını  uzatarak bir fıırlayıp yemini alması var bayılırsıınız o anki haline.

Kim demiş hayvanların kafası çalışmaz diye. Yem torbasının hışıltısını duyduğu anda suda yönünü değiştirerek yem torbasına doğru hızlanması görrmeye değer yavaş hareket eden hayvan olarak bilinen kaplumbağanın..

Ev hayatını seven biri olarak korona günlerinde evde sıkıldığım söylenemez ama biliyoruz ki bu zorunlu evde kalma günlerinde vatandaşın çoğu sıkıldığını ve bu yüzden psikolojik sorunlar yaşayanlara rastlandığını, sorunlardan kurtulmanın evde evcil hayvan beslemekten geçtiğini bilim insanları tarafından ifade edildiğini televizyonlardan öğreniyoruz.

Korona günlerinden sonra tolumda ekonomik sorunlar baş göstereceğinden ve buna bağlı olarak psikolojik sorunların artabileceğini öngördüğümüzde evlerde evcil hayvan besleme alışkanlığınıın da artacağını bekliyoruz.

Sizin hala bir evcil hayvanınız yok mu?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..