Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Evde Dondurma Üretimi

Yine yazın tam göbeğindeyiz dediğimiz günlerden merhaba. Sıcaklar uzun zamandır bugünleri bekliyormuş gibi hayatımıza dahil olmaya başladı. Her zaman olduğu gibi gıda sektöründeki kaçış noktamız soğuk içecekler ve serinletici gıdalar biliyorsunuz ki. Gözlerim direk bu ürünleri ararken bu sefer farklı bir yenilikten haberim oldu. Hemen başladım incelemeye, okumaya, araştırmaya ve daha sonra da yazmaya…

Dondurma tüketimi yaz mevsiminde hepimiz için vazgeçilmez. Bu durumun farkına varan üretici, “ Ben makinenin kendisini üreteyim de tüketiciler evde istediği gibi takılsın.”  tarzında düşünmüş ve farklı bir üretim gerçekleştirmiş. Dondurma makinesi denildiğinde aklınıza büyük bir makine geliyor değil mi? Ya da ev için kullanılanlardan da olsa yine büyük bir boy canlanıyordur hayalinizde eminim. Dikkatimi çeken dondurma makinesi neredeyse bir kahve makinesi büyüklüğünde. 500 ml’lik 2 hazneden oluşan bu makinede istediğimiz çeşit dondurma üretimini gerçekleştirebiliyormuşuz. Bu hazneler belirli bir süre önce buzluğa konup donduruluyormuş sonrasında ise dondurma yapılacağında çıkarılıyor ve içerisine dondurma malzemeleri (keyfinize göre, istediğiniz meyveler, karışımlar vb.) koyulup karıştırılıyormuş. İstediğiniz kıvama geldiğinde dondurma üretiminiz tamamlanmış oluyor. Çok kolay ve kısa bir işlem olan bu dondurma üretimi dikkatimi fazlasıyla çekti. Tam da bugünlerde birçok tüketicinin de ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Tüm sevdiğimiz gıda ürünlerinde böyle bir şey olsa ne güzel olurdu değil mi? Evde canın ne çektiyse, hop 10-15 dakikada karşında. Sanırım ilerleyen bu teknolojik gelişimlerle o günlere yaklaşıyoruz. Şuan basit geliyordur belki size bu anlattığım ama bunu büyüklerimize “ Yıllar önce böyle bir şeyin olacağını düşünmüş müydün? “ diye sorsak, gülümserler dalga geçer gibi. Basit gibi görünen ama aslında hiç de basit olmayan bu tarz yenilikçi üretimleri ve hareketleri çok seviyorum, bayağı da mutlu ediyor gördüğünüz gibi. Şimdilik bu yazın en güzel haberi diyebiliriz. Acaba kaç çocuk sevinip de bu yazıyı büyüklerinden önce okuyup onlara koşarak anlatacak? Görelim :)

Sağlıkla Kalın!

Not: “Kivilisi güzel fikir. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..