Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '20

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
78
 

EVDE EKLER YAPIMI-KREMALIi??

Evde ekler yaptım tadı harika kreması da bambaşka lezzetli?????? yapımı da çok kolay Ekler yani nam-ı diğer kremalı yapımı 3 aşamadan oluşuyor. Şu hamuru, kreması ve üzerindeki cikolatası Ekler hamuruna 'şu hamuru' deniyor öncelikle Şu hamurunun tarifi ile başlayalım. Hamur için 110 gram tereyağı ve 250 gram suyu tencereye alalım. Kısık ateşte tereyağı eriyene kadar bekleyelim. Tereyağı eriyip suyla beraber kaynayınca içersine hızlı bir şekilde 180 gram unu ekliyoruz. silikon bir spatula veya kaşık kullanmanızı tavsiye ederim. İşinizi kolaylaştıracak. 1-2 dakika sürekli hızlı hızlı karıştırıyoruz. ocağı kapatıp tenceremizi bir kanara alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz çünkü birazdan içine 4 yumurta ekleyeceğiz. hamurumuz soğuduktan sonra karıştırma kabına alıyoruz içine teker teker toplamda 4 yumurta ekliyoruz mikserle çırparak akışkan bir hamur elde ediyoruz. ucuna yıldız duy taktığımız sıkma torbasına alıyoruz tüm hamuru. Sıkma torbanız yoksa mukavemetli bir buzdolabı poşeti de işinizi görecektir. Şimdi kremaya geçelim. Tenceremize 2 yemek kaşığı un, yarım su bardağından biraz fazlaca toz şeker ve 1 paket vanilini alıyoruz. Ocağı kısık ateşte açıp toz malzemeleri harmanlayalım. Sonra içine 350 milim süt ekleyelim ve göz göz oluncaya kadar kaynatalım. Krema kıvam alıp göz göz kaynayınca karışımdan 1 kepçe kadar alıp çırpılmış 2 yumurta sarısının üzerine ekleyelim tabi sürekli çırpıcaz ki yumurta pişmesin ve bunu da tenceremize ekliyoruz ve tekrar kremayı göz göz kaynatıyoruz. Hazırlanan kremayı da bir kenara alıyoruz soğuması için. Ara ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın. Şimdi 3. aşama üzeri için ben 100 gram bitter 80 gram da sütlü çikolatayı benmari usulü erittim. Şimdi tüm malzemeleri bir araya getirme vakti. Soğumuş olan şu hamurumuzu içine yağlı kağıt serdiginiz tepsiye istediğiniz boyutta aralıklı olarak sıkabilirsiniz. toplamda 3 tepsi kullanmak ideal olacaktır 30 a yakın ekler çıkıyor bu hamurdan. 180 derece fansız ayarda önceden ısıttigimiz fırının orta sırasına tepsiyi atalım ve kahverengi olana kadar fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. fırından çıkan hamurları ister ikiye kesin isterseniz altından bir delik açarak pastacı kremasini ortasına sıkın ve eritilmiş cikolataya da batırarak çıkarın. tadına doyamayacağınız ekler hazır. afiyetle ve muhabbetle diyorum youtube kanalıma abone olmayı yeni videolardan haberdar olmak için bildirimi açmayı unutmayın. hoşçakalın??????
http://www.youtube.com/watch?v=qCXBqd1W5Zc
ERGUVAN HOME/ YOUTUBE
ETEM SEVİK, Emine Yücel bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 15
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 94
Kayıt tarihi
: 08.06.16
 
 

https://www.youtube.com/watch?v=x6E4VdcltlI ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster