Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Evde ekmek yapmak mı:)

Evde ekmek yapmak mı:)
 

Sıra evimizle, mutfağımızla ilgilenmeye geldi, hem de ne ilgilenme, ekmek yapıcaz ellerimizle. Ya da makinemizle mi deseydik:) Şimdiiii, önce annenizi, babanizi ya da eşinizi ya da kim para ve karar konularında otorite ise hemen onu bir adet ekmek yapma makinesi almaya ikna edin:) Benim makinem Sinbo 4504, size de tavsiye ederim, Sinbo markası için ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ekmek yapma makinesinde bence üstüne yok, uzun araştırmalarım sonucu en iyisinin Sinbo olduğuna karar verdim. Benim modelin fiyati 100 ytl civari, carefour gibi büyük marketlerden 12 taksitle satın alabiliyorsunuz. Makineyi satın aldıysanız asil zorluk burda başlıyor demektir:) Çünkü içinden çıkan kitapçık da dahil olmak üzere internetten de bulacağınız bir çok bilginin anlaşılması zor.

Carrefoura gitmisken 1 paket de Soke marka 7 tahilli ekmek unu karisimi aliverin ki ilk denemelerinizin basarili olmasi garanti olsun. Makinenizi paketinden cikarin, icinden cikan parcalari unutun, sadece ekmek kovasini alin, icine karistiriciyi takin (bu parcalari tanimamaniza imkan yok). Ekmegimiz icin Soke un disinda tek ihtiyacimiz 320-330 ml, isisi 25 C' civari olan su. Ben 50 ml kaynar suya 270 ml normal su karistiriyorum. Ekmek kabiniza 320 ml suyu dokmeden once isterseniz bir parca pecete ile kabi biraz yaglayabilirsiniz. Sonra suyu koyun, ardindan da Soke un paketinden cikan un paketlerinin birini ( her kutudan 2 paket un ve 2 paket maya cikiyor) dokun. En ustune de alttaki su ile temas etmeyecek sekilde Soke un paketinden cikan 1 paket mayayi dokun. Ekmek kabini makineye yerlestirin, makinenin kapagini kapatin, fisini takin baslat dugmesine basin, hepsi bu kadar. 3 saat sonra ekmegimiz hazir.

Ekmegimiz pismaya basladiktan yarim saat sonra alarm sesi duyacaksiniz, eger ekmeginize aycekirdegi ici, keten tohumu gibi seyler katacaksaniz bunun tam zamani demektir. 3 saat sonra ekmeginiz pistiginde eldiven yardimiyla ekmek kabini makineden cikarin, ekmeginizi kabi ters cevirerek kaptan ayirin, ekmeginizi once temiz bir beze sarin ardindan da bir posete koyup agzi kapali bir sekilde 15-20 dk bekletin ki daha yumusak olsun. Afiyet olsun...

Ve kucuk bir not: Hep kisisel gelisim kitaplari okumakla ve hep calismakla olmuyor demek ki. Gerci evde calismak ta bazen tum islerden daha cok "calismak" degil mi:) Insan kaynaklari dersindeyken hocamiz 'calisiyor musunuz' diye sormustu, 'hayir bebegim var ona bakiyorum' deyince, 'asil sen calisiyorsun' demisti, ne kadar da hakliymis:)

 
Toplam blog
: 3
: 1447
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

Hayvan sevgim sayesinde İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni bitirmeyi başardım, büyük oy..