Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Evde Elişi Yapan Kadınlar Vergiden Muaf

Kadınlar ekonomiye katkı sağlamadan bu ülke iflah olmaz diyorlar ya, işte bunu diyenler bir evleri dolaşıp ev kadınlarının yaptıklarını ama satamadıklarını görseler dipleri düşer. Ama onların derdi kadınlar şirket kursun, istihdam sağlasın, bir de şirketin işleriyle uğraşsın, debelensin, atölye arasın vs vs vs…İşte işler şirket kurup büyüyünce böyle kolay değil. Yükümlülükler çok ağır! İşte bugün kafama takılanlarda bu konu var. Kadınlar el emeklerini vergiden muaf nasıl satarlar?

Evde el işi yapıp el altından satanları bir araya getirecek ama onları sömürmeyecek kaç tane oluşum var acaba? Hepsi inanılmaz komisyonlar ve işi yokuşa süren detaylarla boğuyorlar. İpliğini zor alan bir kadına, görsellerini websitemize yükle derseniz işler karışır. Diyelim yükledi ama bu sefer de açıklama yaz, yok reklam yap vs vs vs…İnanın detaylar bitmiyor. Kadın evde el işini mi yapsın, websitesinde daral mı yaşasın? Gereksiz eziyet!

Belediyelerin de kadınlar için hazırladıkları satış ortamları var. Kadınlar bunlara da ulaşabilir ve yakınlarında bulunan bölgelerde açılacak tezgahlarda el emeklerini satabilir. Ancak bunları yapmak için bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları lazım. Peki neden?

Vergiden Muaf Kağıdı Almanız Gerekiyor

Evde yapılan el işlerini sergilemek ya da satmak için bağlı olunan vergi dairesinden vergiden muaf kağıdı almak gerekiyor. Bunun için yapılacaklar aslında çok kolaylaşmış durumda sakın gözünüzde büyütmeyin. İşte yapacaklarınız:

    İkametgahınızın bulunduğu vergi dairesine gidin. Vergi Kayıt bölümünü bulun.
    Kimliğinizin arkalı önlü fotokopisini çektirin. Elinizde gitmeden olsun hatta.
    Daha önceden verilen vergi kimlik numaranız duruyorsa hazırlayın, yoksa üzülmeyin sistemden buluyorlar.
    İnternet üzerinden Esnaf Vergiden Muaf Dilekçesini doldurun ya da vergi kayıt bölümüne gittiğinizde size verebilirler orada doldurun. Adres, kimlik ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz doldurun. Dilekçede bulunan tabloda herşeyi hayır olarak işaretleyin. Bu şart!
    Vergi Kayıt bölümünde belgelerinizi işleme alacaklar. Onay servisine giderek onay alacaksınız.
    İki gün içinde Vergi Kontrol servisinden evinize ziyaret yapılacak ve size el emeklerinizle ilgili sorular sorularak, işlerinizi göstermeniz istenecek.
    Vergiden Muaf onayınız bu şekilde hazırlanacak ve size bağlı olduğunuz vergi dairesine gitmeniz gereken gün söylenecek. O gün vergi dairesine mutlaka gidin ve belgenizi alın.

Bu belge ile birlikte belediyelerin sergi alanlarında, sosyal sorumluluk projelerinde ya da elden satış yapabilirsiniz. Şimdi el emeklerinizin keyfini çıkartabilirsiniz. Vergiden Muaf Esnaf Belgesi evden iş yapan kadınların çok işine yarıyor. Bu belgeyi alarak kargo şirketleriyle kapıda ödeme anlaşması yapabilir, ürününüzü sattığınızda müşterilerinize kapıda ödeme avantajının da olduğunu söyleyebilirsiniz. Emin olun kapıda ödeme var demeniz güvenilirliğinizi bir anda arttıracaktır.

Tüm bu işlemler ücretsizdir ve Vergiden Muaf Esnaf Belgesinin 3 yıl geçerliliği var. Bu belge ile yıllık 18 bin TL’ye kadar el emeğinizden kazandığınız para vergiden muaftır. Ayrıca bu belgenin fotokopilerini kargonun üzerine iliştirerek tıpkı ticari kargo yollar gibi kapıda ödeme sistemini rahatlıkla  kullanabilirsiniz. Bu şekilde çok daha fazla sipariş alabilirsiniz.

Kolay gelsin!

 
Toplam blog
: 2
: 3605
Kayıt tarihi
: 14.11.17
 
 

Yarım asır yaşamış olmama 5 kala farkındalıkları ve sorumlulukları artan bir kadınım. Anneyim, ev..