Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
769
 

Evde fırın ekmeği

Evde fırın ekmeği
 

evde hazımlı ekmek


Çarşıdan fırından ekmek bazen alma fırsatı olmayabilir, evde hazırlanacak ekmek bir tatil günün de iyibir pastadan kıymetli olur. Ekmeğe hürmet , yeme biçimiyle eşdeğerdir derim.

MALZEMELERİ;
4, 5 Su bardağı , elenmiş un
1/2 su bardağı (market veya fırından alınan )kepek unu
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su , 1çay kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış (kaşıkla ezilmiş)yeşil mercimek
1 paketmayanın yarısı (yoksa 2yemek kaşığı kuru maya , 1çaykaşığı toz şekerle 1/2 çay bardağı suyla karılır.)

HAZIRLANIŞI;

Düz bir cam tepside elenmiş una kepek karıştırılır. Ortası havuz yapılarak içime ezilmiş maya, su, süt, az tuz ilavesiyle karıştırılırken un karışır az sert bir hamur yapılır, hamur iki elle 10, 15 dakika yoğrulur.

Başka derin kaba konularak üzeri örtülür 1 saat dinlendirilir.

Dinlenen hamur dan 6, 8 beze yapılır tepsiye çok az margerin sürülerek yerleştirilir, üzerine ya süt yada su ile düzeltilir. 190, 200 derecede kızdırılmış fırında yarım saat pişrilir. Soğuması için tahta üzerinde 5-10 dk. bekletilmeli sonra kullanılmalıdır.

Yukarda hazırlanan hamur içine bezeler iki katına çıkarılarakta kullanılabilir, zira içine peynirli maydanoz, kavrulmuş kıyılmış et de konulabilir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 151
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 966
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster