- Kategori
- Türk Mutfağı
Evde Lahmacun Tarifi
Evde Lahmacun Tarifi
MALZEMELER:
Yarım su bardak ılık süt
1.5 tatlı kaşık tuz
1 çorba kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşık kuru maya
4su bardak un
200 gram kıyma
2 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım çay bardak sıvı yağ
1,5 çorba kaşık salça
Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Evde lahmacun tarifi hazırlanışı. Ilık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un, tuz ve sıvı yağ karışımına katalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuralım. 30-35 dakika mayalanmaya bırakalım İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovalım ki diriliklerini kaybetsinler. Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edelim. Kıyma, sıvı yağ, salça, tuz ve baharatları ilave edelim iyice yoğuralım 10 dakika dinlendirelim. Bu sırada hamurda mayalanacaktır. Tezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açalım unlanmış tepsiye tek tek koyalım. İç harcını üstüne elinizle yayalım. Maksimum derecelik fırında 7-8 dakika pişirelim. Lahmacunları üst üste dizelim ve üstlerine bez örtelim. Yeşillik ve ayranla sıcak sıcak servis yapalım.