Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '17

 
Kategori
Peynir
 

Evde Lor Peyniri Yapımı

Evde Lor Peyniri Yapımı
 

işte doğal peyniriniz


Evde peynir yapmak hem temiz hem sağlıklı ve daha lezzetlidir. Bunun için köy sütü dediğimiz işlem görmemiş süte ihtiyacınız var..Artık şehirlerde de doğal süt edinmek mümkün oluyor. Çevrenizde biraz araştırma yaparak elde edebilirsiniz..

Aldığınız süt oldu da bir aksilik oldu ve kesildi ise sakın dökmeyin. En pratik yolu ekşimik de denilen lor peyniri yapmak... Peyniri ve peynir altı suyu gerçek bir şifa kaynağıdır.

Gelelim yapımına :

Bunun için 5 kg kesilmiş süt, 1 tatlı kaşığı tuz , 1/2 limon suyuna ihtiyaç var.

Kaynatırken kesilen sütü 15 dak daha kaynatmaya devam edin.Bu sırada içine tuzu ve limon suyunu ekleyin. Bunun yerine bir kase ev yoğurdu da katabilirsiniz. Kesilmeye devam edecektir. Onbeş yirmi dakika daha kaynatıp kapatın. Tel süzgeçe boşaltıp peynirde ki su bitinceye kadar bekletin. Tülbente döküp üzerine bir ağırlık da koyabilirsiniz. İşte bu çıkan suyu hamur işlerinde çorba ve makarna soslarında  kullanabileceğiniz gibi içebilirsiniz de... Mide yanmalarında, cilt güzelliğinde, bağışıklık sisteminde faydalı tam bir protein deposudur..

Suyu iyice çıkan peyniri buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz.. Kahvaltıda tüketebilir, poğaça ve börek içi olarak kullanabilirsiniz..

Afiyet olsun..

 

 
Toplam blog
: 28
: 313
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..