Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Evde Montessori Eğitiminin Önemi

Evde Montessori Eğitiminin Önemi
 

Montessori Eğitimi
 
Çocuklar içersinde en verimli eğitim tekniği olan Montessori eğitimi; Montessori okullarında, kendi felsefesine göre hazırlanmış ortamlarda, özel materyallerle, eğitmen eğitimi sertifikası almış Montessori rehberleri doğrulusunda verilmektedir.
Amaç; çocukların var olan potansiyellerini en üst seviyelerine çıkarmak, mutlu, etkin, ahenkli, duyarlı, hürmetli, bağımsız ve öz güvenilir fertler yetiştirmektir.
Montessori eğitimi doğumdan itibaren başlar ve yaşam boyu devam eder.
Hayatımız süresince edindiğimiz bütün tutum biçimlerinin %70 ini 0-6 yaş arası dönemde kazandığımızdan kaynaklı bu yaş aralığına çokehemmiyet vermeliyiz.
Bebeğimizin doğduğu andan itibaren yaptığımız uygulamalı çalışmalar sayesinde  gelişimine katkıda bulunmalıyız.
0-3 yaş arası devre çocukların şuur dışı olarak etrafındaki tümşeyleri sünger gibi emdiği emici zihin dönemidir.
6 yaşında kadar aktif olarak salgılanan endokrin hormonuyla çocuklarda çok çok tespit edilen nöronlar çok süratli hareket ederler.
Aileler çocuk eğitimi ile ilgili bilinçlendikçe Montessori eğitimiyle henüz yakından ilgileniyorlar ve çocuklarını Montessori okullarına sevk etmek istiyorlar.
Fakat ülkemizde bu eğitim tekniği yeni yaygınlaşmaya başladığından her ilimizde  Montessori okulu bulunmuyor.  Ücretlerinin bir hayli yüksek olmasından dolayı her ailenin bütçesine makul olmuyor.
 
Evde Montessori
 
Ve aileler çocuklarını Montessori eğitimi için okula göndermeden evvel de okul öncesinde evde gelişimlerini desteklemek istiyor.
Çocukların hem gelişimlerini desteklemek hatta kalifiye, keyifli vakit geçirmek içersinde evde uygulayabileceğiniz Montessori çalışmalarını kolaydan zora doğru sıraladık.
Çalışmalar evde rahatlıkla hazırlayabileceğiz veyahut rahatlıkla temin edebileceğiniz malzemelerden oluşmaktadır.
Çalışmalarda da göreceğiniz gibi bundan sonra madde kullanılmamıştır.( yumurta kutusu , ilaç ve deterjan şişesi olabilir, kağıt havlu rulosu) Evde gerçekleştireceğiniz çalışmalar içersinde Montessori gereçleri almanıza hiç lüzum yok.
Çünkü materyallerin belli sunumları bulunmaktadır ve şunlar okullarda sertifikalı öğretmenler doğrulusunda yapılmaktadır.
Listelediğimiz Montessori kitaplarını okuyarak veyahut eğitimlere katılarak ve incelemeler yaparak Montessori felsefesi ile ilgili düşünce sahibi olarak işe başlayın.
Sitemizde bulunan bilgilerde size yol gösterecektir.
Öncelikle, çocuğunuza hürmet duyun, fikirlerini alın, ev işlerine dahil edin, ona bir fert olduğunu hissettirin, öz güvenini destekleyin, cesaretlendirin, bol kitap okuyun ve sohbet edin.
Montessori kullanım alanları kısmını araştırarak, çocuğunuza haneyeilişkin olduğunu hissettirecek ve bağımsızlaşmasını sağlayacak alanlar oluşturun.
Daha sonra çocuğunuzu gözlemleyerek alaka alanlarını belirleyin ve oistikamette kolaydan zora doğru giden bir yolda çalışmalar sunmaya başlayın.
Eğer inşa etmek istemezse zorlamayın.
Şuan hazır olmadığını anlayarak çalışmayı ardından gözlemlerinize göreyeniden sunun.
Daha ayrıntılı malumat içersinde ’25 Adımda Montessori Çalışmaları Çocuklara Nasıl Sunulur?’ yazı dizimizi okuyabilirsiniz.
Zamanla bu çalışmaları çocuğunuzun erişebileceği açık raflara yerleştirin ve arzuladığı çalışmayı seçip çalışmasını sağlayın.
Evlerin büyüklüğüne göre çok geniş alan oluşturulamayacağından onlara özgür ve kendilerini iyi hissettirecek  bir alan belirleyin.
Çalışmaları raflara endeks ve 15-20 günde bir, bir adet çalışma güncelleyerek raftaki çalışmaları değiştirin.
Evde yaptığınız bu çalışmaları belli zaman aralıklarında belli sayılarda yapmak gerekliliğini, veyahut her sabah kesinlikle bir adet çalışma yapmanız gerekliliğini düşünmeyin.
Çocuğunuzun ve sizin eğlenceli olduğunuz anlarda çalışmalar yaparsanız, vermek istediğinizi çocuk henüz iyi alacaktır.
Çocuğum yapmıyor, sıkılıyor diyeceğiniz vakitler da olacaktır.
Çünkü çocukların konsantrasyonu yaptığı çalışmalarla zaman içinde artacaktır.
Çocuklarınızın yaşıtlarına bakarak benim çocuğum niçin yapamıyor diye ümitsizliğe kapılmayın, her çocuğun gelişimi değişiktir.
Göreceksiniz ki, çocuklarınızla yaptığınız çalışmalar aranızdaki bağı daha fazla güçlendirecek ve çocuğunuzu henüz iyi tanımanızı sağlayacaktır.
 
Toplam blog
: 3
: 166
Kayıt tarihi
: 18.07.12
 
 

Montessori Eğitiminini, çok büyük paralar vererek değil de evde kendi kendinize verebilmeniz için..