Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Evde Nasır Nasıl Temizlenir?

Nasır temizleme metotlarını düzenli aralıklar ile yaptığınızda ayak sağlının korunmasında etkili olacaktır. Fakat unutulmaması gereken önemli bir detayı belirtmekte fayda var. Nasır temizleme işleminin yapıldığı yer kesinlikle hijyenik olmalıdır. Bu bağlamda evinizde nasır temizliği için şu metotlara başvurabilirsiniz;

· Ponza Taşı: Dışarıdan satın aldığınız ponza taşını bir nevi zımparalama işlemi ile nasırlı bölgeye uygulamalısınız. İşleme başlamadan önce ayaklarınızı ılık su ile yıkamalı ve deriyi yumuşatmalısınız. Nasır tümseğinin azaltılmasını ve mikrop barındıran tüm bakteriler bu işlem ile yok edilir. Aynı zamanda ovalama işlemi nasırın neden olduğu ağrının şiddetini düşürür.

· Mısır Nişastası: Ayaklarda ortaya çıkan nasırın bir nedeni de terlemedir. Ter sırasında oluşan nemlilik nasırın yanı sıra; kaşıntı, soyulma ve mantar gibi cilt sorunlarına da neden olur. Bu noktada mısır nişastası bölgede rutubet alıcı etki yaratır ve nemin oluşmasını engelleyerek nasıra ve diğer cilt sorunlarına tedbir aldırır.

· Ananas Tedavisi: Ananas tedavisine başlanmadan önce ayakların hijyeni yıkanarak sağlanır. Satın almış olduğunuz ananas dilimlenerek nasırlı bölgeye yerleştirilir. Temiz bir çorap giyilerek ananaslar ayakta 1 gece bekletilir. Düzenli periyotlarla uyguladığınız bu işlem sayesinde ağrılar hafifleyecek ve bölge temiz kalacaktır.

 

 
Toplam blog
: 8
: 230
Kayıt tarihi
: 24.10.17
 
 

tıp cerahi ..