Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Evde ofiste okulda sağlıklı yaşam

Evde ofiste okulda sağlıklı yaşam
 

Bi Polar İyonizer Modülü


Hava Kalitesinin Yaşamımızdaki Önemi 

Ortalama günde 20.000 litre hava soluyoruz. İçtiğimiz su ile karşılaştırdığımız zaman gerçekten havanın ve hava kalitesinin yaşam kalitemiz için nekadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. 

Geçmiş yıllarda yaşanılan SARS , Kuş Gribi, Domuz gribi gibi vakalardan ders çıkarılmış olsa gerek toplu yaşanılan ortamlarda virüs bakteri, küf ve alerjenleri yok edecek sistemler yavaş yavaş geliştirilmeye başlandı. 

Amerika ve Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde geçen sene 15 milyon adet satılan Plasma iyonizer sistemleri şimdi Türkiye'de satışa sunuldu. Gün içinde birçok alanda mikrop ve bulaşıcı hastalıklar ile mücadele halindeyiz. Vücudumuzu aşılar ve diğer önlemler ile nekadar korursak koruyalım. Bulunduğumuz ortamlar, iş tempoları nedeniyle vücüdumuz herzamankinden daha fazla baskı halinde. Giderek daha fazla yoruluyoruz saç dökülmelerimiz artıyor, kısa sürede sinirlenmeye başlıyoruz bunlar sağlıksız ortamlarda bulunduğumuzun göstergeleridir. 

İlkbahar Yaz dönemlerimizde nefes almakta zorlanıyoruz ara sıra gözlerimiz kızarıyor, hapşırıyoruz ve halsizleşiyoruz. Bunlara istersek saman nezlesi istersek ilkbahar hastalıkları istersek alerjiler diyelim. Her insanın yada yakınının gün geçtikçe artan sorunlarıdır bunlar. 

Vucüt Savunma Direncini artırır ve Hastalıklardan Uzak Tutar 

Özellikle kalp karaciğer yada akciğer hastalarının kendilerini çok iyi korumaları gerekmekte ve bulundukları ortamlardaki hava kaliteleri kendi sağlıklarını koruyabilmeleri için en önemli kriteri oluşturmaktadır. Sigara içilmeyen temiz bakterisiz ve virüssüz ortamlar onların kendi vücüt dirençlerini artırmaları için en gerekli ortamlardır. 

Şimdi gelelim Plasma iyonizer sistemlerine ; Plasma iyonizer nedir öncelikle onu açıklayalım; Plasma iyonizer sistemi havada bulunan nem'i yani su moleküllerini parçalayarak aktif hidrojen ve aktif oksijen molekülleri oluşturur. Bu moleküller klima yada vantilatör yardımı ile odanın her tarafına yayılarak virüslerin, bakterilerin, myteların, sporların kısacası insana zararlı bütün tek hücrelilerin etraflarını sararak onları parçalar ve YOK ederler. 

Negatif İyonizer ile Farkı  

Bu teknolojinin negatif iyonizer teknolojisi ile karıştırılmaması gerekmektedir. Negatif iyonizerler havaya sadece negatif iyonlar yayarak havadaki tozları , mikropları ağırlaştırarak nefes aldığımız burun ve ağız bölgesinden uzaklaştırırak yere doğru yaklaştırırlar, statiklenme nedeniyle halılara, duvarlara yapışmaları sağlanır.Ortamda toz yükü ciddi miktarda artar ve iyonizer kapatıldığında bu tozlar yine havalanarak daha yüksek oranda ortamda bulunmaya başlarlar. Mikropların Halıların ve koltukların üzerinde yoğunlaşması ile bu bölgedeki insan ve çocuklar için ciddi sağlık riski yaratırlar. 

Ortamdaki Kötü Kokuları Yok Eder 

Havada bulunan Amonyak(Herhangi bir şeyin çürüyünce ortaya çıkardığı gaz, ter kokusu, çürük et kokusu, tuvalet kokusu, gibi) aktif hidrojen ve aktif oksijen ile birleşik yaparak su molekülüne dönüşürek ortamdaki kokuları yok eder. 

Elektronik Cihazların ve İnsanların oluşturduğu Statik Elektriki Ortadan Kaldırır 

Plasma iyonizasyonun en büyük artılarından biri ortamdaki iyon dengesini negatif yönde oluşturarak insanlara rahatlık hissi verirler. Ortamdaki elektriklenmeyi alarak gerginlik hissini ortadan kaldırırlar özellikler her taraftan kablolar geçen ofislerde bu his yaşanmaktadır. 

Plasma İyonizer'in Dünya'da Kullanımı 

Plasma iyonizerler artık özellikler amerikada ve japonyada üst segmentteki araçlarda standart olarak gelmektedirler. Geçen yıl dünyada toplam 15 milyon civarında satılan üniteler özellikler okullar , servisler , otobüsler, ofisler gibi topluca bulunan ve hastalıkların en kolay bulaşacakları ortamlarda kullanılarak salgın hastalıklar ve alerji dönemlerinde insan sağlığını korumaktadır. 

 

 
Toplam blog
: 3
: 743
Kayıt tarihi
: 27.08.10
 
 

Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği 2004 yılı mezunuyum. Polarizasyon ve yüksek elektro statikl..