Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '06

 
Kategori
Pazarlama
 

Evde para kazanmak

Evde para kazanmak
 

Sizleri duyabiliyorum: Artık maaşla çalışmak istemiyorsunuz, geleceğe ilişkin kaygılarınız var, bir şeyler yapmanız gerektiğini düşünüyorsunuz.

“Evden çalışmak” yapılabilecek ticari girişimlerden birisi. Çünkü evden çalışabilmeniz için birçok fırsat mevcut. Örneğin ders verebilirsiniz, çeyiz satabilirsiniz veya çocuk bakabilirsiniz. Önemli olan sizin neyi yapmaktan hoşlanacağınız. Çünkü sevdiğiniz ve hoşlandığınız şeyi sahiplenecek ve en iyisini yapmaya çalışacaksınız.

Önce kendinize dürüst olmanız gerek. Nelerden hoşlanıyorsunuz?

*İnsanlarla bir arada olmaktan mı?
*Elle bir şeyler yapmak mı yoksa bilgisayarla çalışmak mı?
*Detaylarla uğraşmak mı yoksa yaratıcılığınızı ön plana çıkaracak bir şeylerle mi?

Şimdi en az 30 tane ilgilendiğiniz, sevdiğiniz, kendinize yakın bulduğunuz şeyi yazın. (30’a çok demeyin, deneyin)

Bir diğer yöntem ise yapmaktan en çok hoşlandığınız şeyi bir iş fırsatına dönüştürmeye çalışmaktır.

Karşılığı para olmasa bile sadece sevdiğiniz için yapabileceğiniz şeyler nelerdir?
Günün hangi saatlerinde ne kadar bu işe vakit ayırabilirsiniz? (Mevcut işlerinizi aksatmadan).

Şimdi arkadaşlarınızla bir araya gelin. Her ne kadar onlarla farklı bir hayatınız olsada, onlardna çok farklı yüklere sahip olsanızda her farklı bakış açısı farklı bir fırsat farklı bir ilham kaynağı olabilir. Beraber bir kahve için, yemeğe çıkın, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortam yaratın.

Size fikirleriniz konusunda yardım etmelerini isteyin. Nasıl destek verebileceklerini sorun. Kendiniz için yeni bir şey yaparken onlarında sizin adınıza yeni bir şey yapmalarını size bir fırsat tanımlarını isteyin.

Arkadaşlarınıza şöyle diyebilirsiniz;

Evden bir şeyler yapmak istiyorum fakat ne yapacağımı kararlaştıramadım. Sen beni çok iyi tanıyorsun ne tip bir işi başarabilirim sence?
Şu anda yaptığım herhangi bir şeyi evden yapabileceğim konusunda bir fikrin var mı?
Benim doğal yeteneklerim, ilgi alanlarım, hobilerim hakkında ne düşünüyorsun?

Arkadaşlarınız sizin projenizle ilgili çok pratik öneriler getirebilirler. Mutlaka çok iyi dinleyin ve teşekkür etmeyi unutmayın.

Herkes kendine daha iyi bir yaşam yolu yaratabilir. Karar verdiğiniz herhangi bir proje ile ilgili hemen çalışmaya başlayın ve olabildiğince vakit ayırın hemde detaylı olarak.

Yukarıda söylediklerimi biraz açmak istiyorum, tekrar okuyunca yetersiz geldi bana;

İlgi alanlarınız – Seveceğiniz işi yapın. Herkes diğerlerinden farklı yeteneklerle doğar. Sizde kendinizdeki yetenekleri ortaya çıkarın. Örneğin küçüklüğünüzden beri arabaları seviyor olabilirsiniz. Belkide orijinal araba aksesuaları yapan yada ithal eden bir küçük şirket bile açabilirsiniz. Yada arabalara yazı yazma, dövme yapma işini başlatabilirsiniz. Şimdi ilgi alanalarınızı yazın hangilerini evden yapabileceğinizi iyice düşünün.

Hobileriniz - resim yapmak, maketle uğraşmak yada program yazmak. Bunların her biri evden çalışmak için ciddi bir fırsat olabilir. Hobilerinizi, aynı hobiye sahip diğerleri ile önce fikir alışveriş ile başlayıp daha sonra yardım etme ve sonrasında bir şeyleri satmaya dönüştürebilirsiniz. Bu konuda bir kitap yazabilirsiniz.

Evde yapılan yemek, dikiş, nakış, örgü vb. mükemmel fırsatlardır. Aslında annelerimizin bedava yaptığı işlerin hepsi bir ev şirketi ürünüdür.

Bildiğiniz şeylerin üzerine gitmek – Zaten uzmanlaştığınız şeylerin varyasyonlarını yapabilirsiniz. Sekreter ödev yazma işi, öğretmenler okutman, grafikerler tabelacı vb. Geçmiş işlerinizde edindiğiniz becerileri düşünün.

Şimdi her ilgi alanınızla ilgili bir iş fırsatı düşünün ve bunları yazın. Bakalım neler çıkacak?

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..