Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Evde Tulumba Tatlısı Tarıfı

Evde Tulumba Tatlısı Tarıfı
 

Tulumba Tatlısı Tarifi malzemeleri:
 
3 su bardağı su
100 gr. tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
 
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı kızartma yağı
 
Tulumba Tatlısı Tarifi yapılışı:
 
Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.
Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın.
Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin.
Sonra nişasta ve irmiği ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve küçük küçük sıkıp yağın içine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan çıkarıp soğuyan şerbete daldırıp çıkarın
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..