Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirme hareketleri nasıl yapılır?

Evde vücut geliştirme hareketleri nasıl yapılır?
 

Vücut geliştirme


Spora gitmek için yeteri kadar vakti olmayan birçok kişi artık yaygın olarak evde vücut geliştirme yapmaya özen gösteriyor. Evde dikkatli bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde spor salonlarında aldığınız verimi alabilirsiniz. Ancak bunun için vücut geliştirme hareketlerini çok dikkatli bir şekilde yapmanız şart! Peki, evde vücut geliştirme çalışırken hangi hareketleri ne şekilde yapmalıyız?

Push Up: Bu hareketi yaparken bel ve karın bölgesi kaslarınızın sıkı olmasına dikkat etmelisiniz. Ayağınız ve başınızın bulunduğu eksen düz olmalıdır. Yani belinizi bükmemelisiniz. Ellerinizi omuzlarınızdan biraz daha geniş açmalısınız ve yüzünüzü de az bir açı ile ileriye doğru bakacak şekilde ayarlamanız harekete hazır hale gelmenizi sağlayacaktır. Hareketi yaparken de şeklinizi bozmadan 1’er saniye arayla yavaş yavaş kalkmalı ve inmelisiniz. Ancak kollarınızın dirseklerinde kırılmasına dikkat etmelisiniz.

DB Squat: Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken dikkat edilmesi gereken hareketlerden bir diğeri DB Squat hareketidir. Bu hareketi yaparken ayak eklemlerinizi kırarak aşağı ve yukarı doğru hareket edeceksiniz. Ancak inip kalkarken belinizin bükülmemesine özen göstermelisiniz. Hareket sırasında aşağı doğru inerken kalçanız diz hizanıza kadar gelmelidir. Ayrıca inerken belinizin bükülmemesine ve sırtınızın kesinlikle kamburlaşmamasına dikkat etmelisiniz. Tıpkı Push – Up hareketinde olduğu gibi hareketi yaparken bel ve karın kaslarınızın sıkı olmasına özen göstermelisiniz. Bu hareketi de yine 1’er saniye arayla yapmalısınız. 1 saniyede inmeli ve 1 saniyede kalkmalısınız.

Forward Lunge: Bu hareketi yaparken ayaklarınızın yere sürtünmemesine dikkat etmelisiniz. Öne eğdiğiniz ve arkada kalan bacaklarınızın arasındaki açı 90 derece olmalıdır. Bu hareketi yaparken bir sağ bir dol ayağınız sırası ile ileri doğru çıkmalıdır. Hareketi yaparken belinizin bükülmemesine dikkat etmeniz son derece önemli. Ayrıca kafanızı birkaç derece yukarı bakacak şekilde ileriye doğru bakmalısınız.

Plunk: Bu hareketi yaparken her zamanki gibi bel ve karın kaslarınız sert olmalıdır. Özellikle hareket esnasında vücudunuzun düz durmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca dirseklerinde zeminle 90 derece açı yapması ve omuzların hizasında olması gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz zaman hareketi sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Kısacası evde vücut geliştirme programı hazırlayıp bunları uygulayacağınız zaman bu gibi şeylere dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Özelliklede hareketlerin uygulanma şekli ve duruş pozisyonunuz son derece önemlidir. Eğer vücut pozisyonunuz şeklini kaybedecek olursa o zaman yapacağınız hareketlerden tam verim alamayabilirsiniz. Bu nedenle tüm hareketlere dikkat etmelisiniz.

Kaynak:http://www.evdevucut-gelistirme.com/kategori/evde-vucut-gelistirme-hareketleri

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..